MOOI: KERSTTRADITIES IN ANDERE LANDEN - Taj Amsterdam

MOOI: KERSTTRADITIES IN ANDERE LANDEN

MOOI: KERSTTRADITIES IN ANDERE LANDEN

Een klein rondje om ons aardbolletje; dit zijn de tien mafste, mooiste en meest opmerkelijke kersttradities in andere culturen:

1. In Venezuela sjezen de mensen op Kerstochtend massaal op rolschaatsen naar de kerk.

2. In plaats van enkel zoete glitters, glanzende ballen en lieflijke engeltjes, worden kerstbomen in Oekraïne vaak versierd met spinnenwebben. Volgens een oude legende werd een arm gezin op Kerstochtend wakker en troffen zij hun kale boom aan vol gouden en zilveren spinnenwebben.

3. In Tsjechië worden pumps de dag voor Kerst ingezet als liefdesvoorspellers. Vrouwen gaan met de rug naar de deur van hun huis staan, en gooien de schoen over hun schouder. Als de hak van de pump naar de deur wijst, zal ze het nieuwe jaar een man ontmoeten.

4. In Catalonië staat er naast de kerststal een poepend mannetje. Gewoon, om de vruchtbaarheid van Spanje te symboliseren.

5. Duitsland heeft een heerlijke traditie: hier moet je zo veel mogelijk eten zodat de demonen je met rust laten.

6. In Australië trekken duizenden mensen ondanks de hitte een warm kerstmannenpak aan om mee te doen aan de Santa Fun Run. Ze rennen om geld in te zamelen voor het goede doel: ‘a Claus for the cause’.

7. In Noorwegen verstoppen mensen nog steeds vaak hun bezems op Kerstavond. Dit wegens de legende dat heksen hem tijdens het kerstdiner zouden komen stelen om op weg te vliegen.

8. In Japan wordt ook Kerst gevierd. Het is geen nationale feestdag en de religieuze betekenis is nooit helemaal mee-geïntegreerd, maar het wordt wél gevierd. Vaak met een diner bij Kentucky Fried Chicken. Echt waar.

9. In Zweden kookt men een extra bordje voor Tomte: een kabouter die oorspronkelijk boerengezinnen beschermt. De kerstkabouter brengt cadeautjes en in ruil daarvoor staat er een bordje pap voor hem bij de deur op Kerstavond.

10. In Spanje en Duitsland verstoppen mensen vaak een augurk in de kerstboom. De eerste die hem spot, krijgt een extra cadeau.


LEES OOK: 

Wijnweetjes. Met al die naderende borrels en diners, nog even de basics in wijnland. > 


Reacties

  1. Stephanie Stephanie

    Of een poppetje verstopt in een Rosca (ronde taart). Wie het poppetje beet heeft in zijn stukje, is gezegend met wat extra geluk!!
    -Zuid Spanje

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »