MINDFULLE SEKS - Taj Amsterdam

MINDFULLE SEKS

MINDFULLE SEKS

To-do lists zijn zelden libidoboosters. Gedachten als: ‘hemeltjelief, alweer twee weken geen seks gehad, het moest er maar weer eens van komen’ en ‘Als ik het nu doe, hebben we het gehad en hoef ik er tijdens die drukke werkdagen even niet aan te denken’ ook niet.

Heb je seks? Doe dat dan mindful, zonder bijgedachten en zonder praktische motieven. Seks hebben óm het seks hebben, dat doe je zó.

1. MAAK ER EEN FEESTJE VAN
Kijk er naar uit, maak het fijn, steek kaarsjes aan, zet een muziekje op, trek een fles wijn open, maak jezelf mooi, pamper je lijf en koop een mooie sprei en wat kussens zodat jullie bed niet alleen tot slapen uitnodigt.

2. BEGIN OP TIJD 
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: game time begint LANG voor de daadwerkelijke game time. Verleiden is een continu proces: voer goede gesprekken, complimenteer elkaar regelmatig, zie elkaar, hoor elkaar, wees fair naar elkaar, verleid elkaar – altijd! Wil je je lief in de stemming brengen? Doe er dán gewoon heel subtiel nog een schepje bovenop. Het moet dus NIET zo zijn dat een ‘wat zie je er mooi uit vandaag’ een gegarandeerde seks-aankondiger is. Is die fijne, liefdevolle stemming continu aanwezig in plaats van enkel op game-on-days, zul je zien dat jullie veel meer naar seks gaan uitkijken.

3. DOE IETS ONVERWACHTS 
Dan kun je namelijk niet zo makkelijk afdwalen tijdens de seks, mocht jij een van die afdwalers zijn. Koop een speeltje, doe iets nieuws, begin met kamasutra: het maakt niet uit. Verrassing is altijd goed.

4. BLOK JE AGENDA
Ben je een seksplanner (lang samen, drukke levens, passiebom weg; it happens)? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de tijd dát je seks hebt, compleet blokt. Die tijd ben je toch ‘kwijt’. Dus denk nergens anders aan, reserveer die tijd voor jou en je lief en geniet van hoe dicht het jullie bij elkaar brengt.

5. OUDE KOEIEN HOREN NIET IN BED
Wat er ook tussen jou en je lief kan steken; is iets eigenlijk ‘uitgesproken’, probeer het dan ook los te laten – op zijn minst tijdens seks. Denken aan oude kwetsende woorden, situaties en gebeurtenissen maken de seks er niet beter op. Laat ook unfinished business buiten de slaapkamer: heb seks of geen seks, maar nooit half en nooit half woest of gekwetst. Erbij liggen als een slachtoffer of stille Cruella… daar heb je jezelf nog het meest mee.


LEES OOK:  


Dit moet je doen voor een beter seksleven. >


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden