MARIE CLAIRE: INSPIRING WOMEN INTERVIEW - Taj Amsterdam

MARIE CLAIRE: INSPIRING WOMEN INTERVIEW

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Taj News
  • 0
MARIE CLAIRE: INSPIRING WOMEN INTERVIEW

Shardey & Choanou (spreek je uit als Sjowanoe) Aalders (25 en 27) zijn zussen, best friends én de oprichters van Taj: een fair trade ringenmerk voor alle vrouwen die sterk in hun pumps staan. Net als zijzelf.

‘Taj’ is Sanskriet voor juweel en de afkorting van Trouw aan jezelf. Met hun ringen en online ‘blogazine’ proberen de zussen bewustzijn te creëren rondom de beauty van het trouw zijn aan jezelf. Een fijne mix van van fair trade, design, classy ‘hipsterheid’ en geitenwollensokken-glamour.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jullie muur?
“You mustn’t be afraid to dream a little bigger, darling.”

Wanneer wisten jullie: dit is wat wij moeten doen?
Onze grootste levensles is geweest dat wanneer je trouw bent aan jezelf, het leven zich naar jou lijkt te schikken. Je bent opeens on the yellow brick road (je weet wel, die weg uit The Wizard of Oz) en alles lijkt op z’n plaats te vallen als je durft uit te spreken wie je bent en waar je voor staat. Dat besef heeft in combinatie met onze passie voor ontwikkelingssamenwerking en fashion tot Taj geleid.

Dankzij wie/wat staan jullie waar jullie nu staan?
Dankzij onze fantastische moeder die altijd onze grootste inspiratie is geweest op het gebied van trouw zijn aan jezelf. En – nul narcisme intended – dankzij ons eigen doorzettingsvermogen, vertrouwen en lef.

Wat is de grootste les die jullie geleerd hebben gedurende jullie carrière tot nu toe?
Dat je keihard moet werken, maar ook mild moet zijn voor jezelf en moet accepteren dat je niet alles in één keer weet en kan. Ondernemen is continu leren, een kwestie van trial and error en durven telkens weer een een stap vooruit doen, zelfs als je de rest van de weg nog niet kunt zien.

Welke grote opofferingen hebben jullie moeten maken om zo ver te komen?
De meest ingrijpende zijn geweest dat we onze banen hebben opzegd en daarnaast was ons spaargeld pats boem verdwenen, quality time met vriendjes gehalveerd en hebben perfect gestijlde lokken door tijdgebrek plaats moeten maken voor een dagelijkse coupe de ravage.

Welke kans(en) hebben jullie zelf gecreëerd?
Dat is onze boodschap: we hebben alle kansen zelf gecreëerd. Geluk is een werkwoord. Je moet durven gaan voor wat je wilt en je wishbone vervangen door een ruggengraat.

Wie is JULLIE inspiring woman?
Waris Dirie, omdat zij een toonbeeld is van moed, kracht en elegantie. Ze was een straatarm en besneden meisje in de woestijn van Somalië dat op eigen kracht gevlucht is, internationaal topmodel is geworden en later zelfs voor de VN is gaan werken als voorvechter van vrouwenrechten.

Fashion & Style

Kunnen jullie jullie stijl omschrijven?
Een melange van je ne sais quoi, vintage en een beetje boho-chic. Soms met een beetje meer prinsessengehalte (denk: skaterrokjes en fluffy vesten), soms wat meertomboy-ish (denk: pantalons met overhemden).

Wat dragen jullie op de foto? 
Choanou (links) draagt een oversized pantalon met een kanten hemdje, beide van Mango. Als ceintuur heeft ze een parelsnoer van Mintage Vintage Vancouver om. Shardey (rechts) draagt een skaterjurkje met blote rug van Zara en een kraagje van Etsy. Beiden dragen we uiteraard een handjevol Taj ringen.

Hebben jullie een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Inès de la Fressange. Haar stijl is super vrouwelijk en charmant minimalistisch. Als je altijd keihard aan het werk bent, ben je bovendien blij wanneer de muze van Karl Lagerfeld je garandeert dat warme, geitenwollensokken heus wel mogen als je ze combineert met een fancy halssnoer.


Wat is jullie beautyregime? Welke merken en welke producten gebruiken jullie?
We drinken liters groene thee, reinigen onze huid twee keer per dag en zijn dol op pure producten. Zo zweren wij beiden bij pure arganolie, slakkencrème voor een mooie huid (verkrijgbaar bij De Tuinen), producten van Clinique én good old fashioned Nivea.

Lees HIER het interview op Marie Claire.


Lees ook: Right on track. De Yellow Brick Road uit The Wizard of Oz meets een snufje spiritualiteit; wij waren even stil van deze interpretatie van het woord ‘déja vu’ >


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »