LIEFDEVOLLE YOGA - Taj Amsterdam

LIEFDEVOLLE YOGA

LIEFDEVOLLE YOGA

Voor deze foto heb ik mijn absoluut-niet-yogi vriend Floran letterlijk achter zijn pc uit geplukt en op een matje geïnstalleerd om vervolgens doodleuk bovenop hem te klimmen. ‘Couples acroyoga’ − waarbij je inderdaad yoga met je wederhelft doet − zouden wij wel ‘effe’ doen. Zo had ik althans besloten.

Dat ging ongeveer zo:

Ik: “Kijk, lief. Jij gaat hier liggen met je benen gestrekt, dan klim ik daarop, lift jij mij omhoog – wel je balans houden – en flip je me zo ver om dat ik helemaal verticaal boven je hang. Dan kom jij omhoog en geef je me een kus, want ik wil wel een leuke kiek. Klaar? Daar kom ik!”
Floran: “Ehm…”
Ik: “Daar kom ik!”

En zo geschiedde onze allereerste gezamenlijke yogapose. Na drie pogingen, een paar lachkicks (zie foto’s hieronder) en beduidend meer gepruts dan gepland, maar desalniettemin met een pompeus overwinningsgevoel (high fives, baby!) als resultaat. En dat laatste is precies waarom ik acroyoga ieder koppel kan aanraden: het bindt.

Wie onze yogablogs vaker volgt, heeft kunnen lezen dat ik aan een redelijk ernstige vorm van ‘op-de-kop-vrees’ lijd. Deze pose hing dan ook de hele ochtend als een donderwolk boven mijn anders toch wel buitensporig sublieme dag (24 graden, vriendlief eindelijk in het land, een grote koffie in mijn hand en met mijn snoet pal in de zon) en dreigde zelfs even nooit te gaan gebeuren. Máár – en dit is natuurlijk het mooie aan het hele verhaal − met mijn vriend samen durfde ik het toch aan. En het was warempel GEWELDIG leuk.

De pose: ik moest me laten vallen, op de kop laten liften en geheel op Floran vertrouwen. Eigenlijk was het dé cliché teambuilding oefening (je kent het wel, van vervelende ontgroeningen en bedrijfsuitjes e.d.), maar dan verpakt in een acrobatisch en romantisch jasje. Olé, hallelujah en let’s do it again, want – verrassing! − vriendlief vond het óók leuk.

Je bent zo lekker mindful samen bezig, met elkaars lijf, met uitproberen, met balanceren… Wij zijn helemaal om en hebben zelfs (sorry babe, daar gaat je privacy) een avond YouTube filmpjes gekeken van professionals en gebrainstormd over gave locaties om dat óók te gaan doen, van Boston Common tot de Kjerag in Noorwegen. Echt, wie dichter tot elkaar wil komen, moet dít gaan doen.

De volgende couples acroyogapose is natuurlijk al in de maak. Ter voorbereiding heeft Floran zelfs een quasi-fanatiek ‘beenstrekplan’ en ben ik tot nu toe netjes iedere ochtend mijn rug aan het rekken en bollen (très Grumpy Cat, jawel). Daarover snel meer. In de tussentijd hopen we jullie geïnspireerd te hebben ook eens samen de yogamat te bestijgen.

Op beduusde vriendjes, verrekte lichaamsdelen en ouderwetse schik.

Null


ZIE OOK:


Deze acroyogapose met zuslief, yeah! >  


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »