KRUIDIGE NOEDELSOEP MET PAKSOI EN KIKKERERWTEN [VEGAN] - Taj Amsterdam

KRUIDIGE NOEDELSOEP MET PAKSOI EN KIKKERERWTEN [VEGAN]

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
KRUIDIGE NOEDELSOEP MET PAKSOI EN KIKKERERWTEN [VEGAN]

Een lievelingsgerecht bij ons beiden thuis – in alle jaargetijden en voor zowel lunch als diner. Vullend, gezond en lekker smaakrijk door veel (verse) kruiden, zoals gember, citroengras en steranijs.

DIT HEB JE NODIG VOOR 3 À 4 PERSONEN:
1 flinke paksoi, in stukjes gesneden | half bosje bosuien, fijngesneden | 1 bakje champignons, in schijfjes gesneden | 1 pot kikkererwten, afgespoeld | ½ pakje noedels naar keuze (wij gebruiken graag bruine rijstnoedels met wakame van TerraSana) | 2 teentjes knoflook, fijngesneden | 2.5 cm verse gember, fijngesneden | ½ stengel sereh (citroengras) | 1 kaneelstokje | 2 sterretjes steranijs | 1 theelepel kerrie | 1 theelepel gemalen citroengras | scheutje tamari/zoute sojasaus | 1 flinke eetlepel sesamzaadjes | 900 ml (+/- 4 kopjes) groentebouillon.

Null

DIT IS WAT JE DOET:

1. Pak een grote soeppan en fruit de bosui, gember en knoflook. (Bewaar wat bosui voor de garnering!)

2. Voeg de groentebouillon toe, samen met de verse citroengras, het kaneelstokje en steranijs sterren. Doe de deksel op de pan en laat minimaal 15 minuten zachtjes koken.

3. Haal de sereh, kaneel en steranijs uit je bouillon.

4. Voeg nu de paksoi, kikkererwten, kerrie, en de gemalen citroengras toe en kook 5 tot 10 minuten. Roer af en toe door.

5. Bak ondertussen in een ander pannetje de champignons in een scheutje tamari of zoute sojasaus.

6. Voeg de noedels aan de soep toe en kook zoals op de verpakking staat (als je bruine rijstnoedels met
wakame gebruikt, is 3 à 4 minuutjes genoeg).

7. Verdeel de champignons over de kommetjes en schep de soep erbovenop. Besprenkel met sesamzaadjes en nog wat rauwe bosui.

Enjoy!


LEES OOK: 

Onze favoriete homemade lunch als we op Bali zijn: simpele vegan bonensalade met paarse bataat en vinaigrette. > 

Het ultieme comfortfood: linzendahl met kokos en limoenblad. >

Lekker als lunch (ook om mee te nemen): deze kikkererwtensalade met kerriedressing. >


Volg ons op Instagram!
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden