KRUIDIGE KIKKERERWTENSTOOFPOT MET SPINAZIE [VEGAN] - Taj Amsterdam

KRUIDIGE KIKKERERWTENSTOOFPOT MET SPINAZIE [VEGAN]

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
KRUIDIGE KIKKERERWTENSTOOFPOT MET SPINAZIE [VEGAN]

Superkruidig, lekker en nog gezond ook.

Bereidingstijd: 45 min
Porties: 3 tot 4
 
DIT HEB JE NODIG:
Scheut olijfolie | 2 blikjes kikkererwten, afgespoeld | 3 grote zoete aardappelen, gewassen en in blokjes gesneden | 4 kopjes verse spinazie, fijngesneden | 1 blikje volle kokosnootmelk | 1 blikje tomatenstukjes + 1 verse tomaat in stukjes gesneden | handvol erwten, vers of ontdooid | 1.5 theelepel komijnzaad | 1.5 theelepel mosterdzaad | 1 grote ui, fijngesneden | 5 tenen knoflook, uitgeperst | verse gember ter grootte van je duim, geraspt | 1 eetlepel korianderpoeder | 1 eetlepel garam masala | 1.5 flinke theelepel kurkuma | ½ theelepel kaneel | cayennepeper naar smaak | 2 eetlepels citroensap | zout naar smaak| 2 tot 3 kopjes water (even zelf kijken hoeveel nodig is en telkens aanvullen).

DIT IS WAT JE DOET:
1. Rooster in een koekenpan de komijnzaden en mosterdzaden zónder olie tot ze getoast zijn en sterk ruiken. De mosterdzaden moeten 'poppen', zoals popcorn. Goed blijven bewegen, anders verbranden de zaden. Dit duurt zo'n 2 minuutjes.

2. Vijzel de ui, knoflook en gember tot een dikke puree met een beetje olijfolie en water. Verhit een grote soeppan en fruit de puree tot alles lekker ruikt en glazig is. Besprenkel met wat zout.

3. Voeg een klein beetje water toe met alle kruiden en alle tomaat. Dek af en laat even sudderen. Voeg meer water toe als het anders verbrandt.

4. Voeg nu de kikkererwten, erwten, zoete aardappel, kokosnootmelk en het zout toe. Vul aan met water tot alles bijna onder water staat: de aardappelen mogen er een beetje bovenuit steken. Roer goed, dek af met deksel en laat 15 tot 20 minuten koken. 

5. Roer nu de spinazie erdoorheen (maar hou wat verse spinazie over om er op het einde rauw bovenop te doen), samen met het citroensap. Roer en laat 5 tot 10 minuten koken zonder deksel. Langer mag ook, tot het zo ingedikt is als jij het maar wil hebben en de aardappelen gaar zijn.

7. Serveer met wat verse spinazie, tafelzuur en eventueel naan- of rotibrood. Ook lekker erbij: sambal badjak. 
 

Null
Photo credits: Taj Amsterdam.

Null
 

ZIE OOK:

Als je dit recept lekker vindt, vind je deze Indiase linzensoep waarschijnlijk ook heerlijk. > 

Liever Mexicaans? Deze chili sin carne is gezond, soothign en zo klaar. >

Mmm, kokosnootquinoa met crispy kikkererwten en geroosterde bloemkool. >

Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet. 
Null

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »