KIKKERERWTENSALADE MET KERRIEDRESSING - Taj Amsterdam

KIKKERERWTENSALADE MET KERRIEDRESSING

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
KIKKERERWTENSALADE MET KERRIEDRESSING

Soms kom ik online een recept tegen dat ik meteen wil delen. Dít is zo’n recept. Het is klaar in 15 minuten, het is superlekker én gezond. En doordat het barst van de proteïnen en veel goede vetten bevat, laat het je ook nog eens met een lekker verzadigd gevoel achter.

Ook fijn: het is een ideale salade om mee te nemen voor een picnic! Toen mijn vriend en ik afgelopen weekend gingen wandelen in de White Mountains in New Hampshire, was dít de salade die we vanuit de auto – met een spectaculair uitzicht vanaf een romantisch (en fris!) bergtopje – gegeten hebben. Mmmm, over perfectie gesproken :-).

Het recept heb ik gevonden op een van mijn nieuwe favoriete foodblogs: Hummusapien.com. Haar recepten (én verhalen bij de recepten) zijn simpelweg spectaculair. Deze vrouw is hilarisch, en ik spiek bijna iedere dag wel even of ze iets nieuws voor me in de aanbieding heeft.

Voor ik doorlink naar het recept, hieronder de aanpassingen die ik zelf heb gedaan.

DRIE KLEINE TWEAKS: 

1. Ik heb de maple syrup vervangen door zelfgemaakte dadelstroop (drie gedroogde, ontpitte dadels 10 minuutjes laten weten in gekookt water en vervolgens met wat water blenden tot een dikke stroop).

2. Ik heb zelfgemaakte knoflookcroutons toegevoegd, en ik vond ze onmisbaar lekker! Die maak je in drie simpele stappen: (1) 3 eetlepels olijfolie mengen met wat zeezout, ½ theelepel knoflookpoeder en ½ theelepel provinciaalse kruiden. (2) 3 sneetjes brood in kleine blokjes scheuren en goed mengen met de olie. (3) de broodblokjes in een koekenpan bakken tot ze superknapperig zijn.

3. Ik heb een hand sla en stukjes appel toegevoegd. Kies voor een harde, frisse appel, zoals een Granny Smith.

Zo, klaar om naar het recept te gaan? Gaan we! > hummusapien's curried chickpea salad.

Oké, en hier ook nog een paar foto’s van de White Mountains waar we deze lekkere salade gegeten hebben. Gewoon, omdat het er zo ontzettend mooi is…

Null

Liefs, Shard

LEES OOK:

Zó maak je een pizzabodem van quinoa. >

Mmm, eigenlijk kan deze zomerse couscoussalade het hele jaar door... >

Zelf je noten roosteren (met knoflook en rozemarijn, yum!), doe je zó. >

Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »