KALESALADE MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN SINAASAPPELDRESSING [VEGAN] - Taj Amsterdam

PALMKOOLSALADE MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN SINAASAPPELDRESSING

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
PALMKOOLSALADE MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN SINAASAPPELDRESSING

Een heerlijk, simpel bijgerecht met een luxe smaak. Deze salade met palmkool (een soort boerenkool) is bij ons thuis een welkome afwisseling op de wat meer standaard bij-salade. De bonen en palmkool bevatten lekker veel ijzer en de sinaasappel veel vitamine C, waardoor je het ijzer een stuk beter opneemt. De proteïnen in de bonen zorgen bovendien voor een voldaan gevoel. Kortom: deze salade is heerlijk, anders én gezond.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE SALADE
- 1 hele zak palmkool (ook wel: cavolo nero). Je kunt dit meestal gewoon bij de supermarkt vinden.
- 400 gram witte bonen, zelf voorgeweekt of uit pot en afgespoeld
- zongedroogde tomaten, een stuk of 8.
- handvol pecannoten

DIT HEB JE NODIG VOOR DE DRESSING:
- 1 kopje (zo’n 220 ml) olijfolie
- versgeperst sinaasappelsap van 1 hele sinaasappel
- 3 eetlepels Dijonmosterd
- peper & zout naar smaak

DIT IS WAT JE DOET:
1. Laat de zongedroogde tomaten gedurende 15 minuten weken in gekookt water. Heb je ze uit een potje? Dan kun je deze stap overslaan.

2. Meng ondertussen alle ingrediënten van de dressing en breng op smaak met peper en zout.

3. Verwijder de nerven van de kool, snijd de bladeren in kleinere stukjes en masseer de kool met de dressing, zo’n 2 minuten. Goed kneden! Dan wordt hij lekkerder, zachter en lichter verteerbaar.

4. Voeg de witte bonen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en doe die er ook doorheen.

5. Pak een koekenpan, zet het vuur hoog en rooster de pecannoten in een droge pan terwijl je erbij blijft staan en de noten blijft bewegen, zo’n 3 tot 5 minuten.

6. Strooi de noten over de salade heen.

7. Serveer als bijgerecht of als lunch met een snee brood met bijvoorbeeld kerriehummus. 


LEES OOK:

Van agar agar tot liquid smoke: deze 23 producten zijn onmisbaar in de vegan keuken. >

Zo maak je een gezonde, vegan pizza met een bodem van zoete aardappel. > 

Snel, makkelijk en goddelijk: Indiase vegan linzenstoof. > 


Volg ons op Instagram! Null

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden