JUMP! - Taj Amsterdam

JUMP!

JUMP!

Onder mijn voeten het gekraak van wat steentjes, 120 decibel aan kletterend water en een kei die vast provocatief naar beneden rolt. Voorzichtig spiek ik over het randje (twee meter zou toch niet zo hoog moeten lijken?!). En dan spring ik. Niet omdat ik niet bang ben - ik ben twee keer bijna verdronken en ben als de dood voor water - maar omdat ik mijn angst omarm en moedig wil zijn. Springen werkt verlossend.

“Courage is not the absence of fear, it is the strength to overcome it.” Een prachtige quote van o.a. Nelson Mandela (wie deze quote ook als eerste gebruikte, het is er eentje om naar te leven). Want moed hebben we ook in ons dagelijkse leven nodig; van het durven zeggen wat je voelt tot een scheiding aanvragen, van studie of baan veranderen, het geven van een presentatie voor 100 man of het overwinnen van huis- tuin- en keukenboogies, zoals het ‘verwijderen’ van een spin uit de douche.

We hebben allemaal zo onze kleinere en grotere angsten. En het is oké om bang te zijn; het gaat erom wat je met je angsten doet. Klinkt als een open deur, maar hoeveel mensen maken bewust de keuze tegen hun angsten in te gaan? Zodra je stopt met je verzetten tegen je angsten, ze bewust ZIET en stopt met balen van je eigen zwaktes, kun je ze accepteren en voor lief nemen. Sta er daarom soms gewoon eens bij stil wát je angsten precies zijn. Vaak lijken we ze zo in ons leven in te calculeren dat we alles waarbij we met onze angsten geconfronteerd kunnen worden, vermijden. Daardoor worden ze onzichtbaar, als een blinde vlek.

Angst zou nooit ons kompas mogen zijn. Misschien leidt het ons naar een veilig en comfortabel pad, maar nooit het mooiste en kleurrijkste. Je weet niet wat er komt, je kunt je niet op alles voorbereiden en het leven is onvoorspelbaar. Confronteer jezelf met je angsten, durf los te laten, durf een kans te wagen, durf je droom na te jagen.

Just jump!  


LEES OOK: 

Shipwrecked. Gestrand in je eigen leven, als een mistroostig visje op het droge. Je ligt stil en hebt geen idee hoe het zo ver heeft kunnen komen. Wat is er gebeurd met je dromen? > 

Reacties

  1. silvia van den hurk silvia van den hurk

    daar heb je wel gelijk in jeffrey heeft het in australie gedaan hij durfde eigenlijk niet in de roller coaster in dreamworld maar hij heeft het wel gedaan hij zei:ik moet mijn angsten overwinnen

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »