JE LEVEN VANAF EEN AFSTANDJE BEKIJKEN - Taj Amsterdam

JE LEVEN VANAF EEN AFSTANDJE BEKIJKEN

JE LEVEN VANAF EEN AFSTANDJE BEKIJKEN

Soms moet je alles even door een andere bril bekijken. Met een 360 graden view alle aspecten van je leven en vooral van je eigen zijn eens nader inspecteren.

Die view komt vaak vanzelf wanneer je letterlijk wat afstand neemt. Het vliegtuig instapt en naar Honolulu vliegt, de auto pakt en door Europa cruist, vri als een vogel op de fiets door Vietnam gaat of gewoon even in een hutje op de heide in Holland bivakkeert. Het maakt niet uit waar je heen gaat en hoe je er heen gaat, als je maar even loskomt van je met gewoonten en vanzelfsprekendheden gevulde leven. Het liefst alleen.

Weg van je routine, de mensen om je heen en bovenal: het beeld van jou dat de mensen om je heen hebben (én waar ze je aan houden). Zoals Rascal Flatts zingt in ‘Moving on’, even weg van ‘the faces that never allow you to change’. Onze persoonlijkheden zijn geen vanzelfsprekendheden. Je mag veranderen, je mag groeien. Ook als dat betekent dat je daardoor sommige mensen kwijtraakt of teleurstelt; het gewoon niet meer zo goed past.

We worden na iedere ervaring een beetje herboren. Je kunt jezelf vergeven, dingen accepteren, dingen afsluiten en je nieuwe zelf ontdekken. Maar soms willen of kúnnen andere mensen haar simpelweg niet zien, terwijl jij bent wie jij vandaag bent en niet de som van wat je over de afgelopen jaren hebt gedaan en gedacht. De menselijke geest is geen constante en mensen die jou zeggen “och, dat is typisch iets voor jou” terwijl dat misschien iets voor jou was toen je 10 jaar jonger was, blokkeren je groei en zijn misschien zelfs kwetsend.

Als je even weg bent heb je de ruimte om de veranderde jij sterker te maken, zodat je haar kunt behouden wanneer je terug bent. Of misschien kom je er wel achter dat de vroegere jij de échte jij was, en dat je je al lange tijd niet meer jezelf hebt gevoeld. (Alleen) weg zijn lijkt inzichten te geven.

Dus…Waar gaat de reis heen?

Reacties

  1. Anja Anja

    Weer een heerlijk stukje om te lezen en erg wijs!
    Ik wacht op jullie volgende stukje.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »