HOW TO FUCK UP YOUR DREAMS - Taj Amsterdam

HOW TO FUCK UP YOUR DREAMS

HOW TO FUCK UP YOUR DREAMS

Droom je van een andere baan of eigen bedrijf? Van promotie maken? Een boek schrijven? Hier 5 dingen die ervoor zorgen dat je die dromen níet realiseert. 

In haar TED-Talk ‘5 ways to kill your dreams’ vertelt de Braziliaanse entrepreneur Bel Pesce over haar onderzoek naar het niet realiseren van je dromen. Haar kernboodschap: je houdt de realisatie van je dromen zelf tegen door in 5 easy-to-believe mythes te geloven. Wie zijn grote droom wil realiseren, moet dít vooral NIET doen:

1. IN OVERNIGHT SUCCES GELOVEN
Oftewel: je wordt nooit van de een op de andere dag mega succesvol. Dat lijkt soms wel zo − denk bijvoorbeeld aan de uitvinders van een of andere briljante app − maar is meestal niet het geval. Sterker: waarschijnlijk gingen er aan die ene gehypte app wel dertig mislukte apps vooraf. Plotseling succes is (bijna) altijd de som van alles dat je tot dat punt in je leven hebt gedaan en bereikt. Van opleiding, levenservaring, zelfstudie en netwerken tot eerst tien keer falen aan toe. Dus: werk hard, zet door, geef niet op, houd vertrouwen en blijf investeren.

2. GELOVEN DAT IEMAND DE ANTWOORDEN EN OPLOSSINGEN VOOR JE HEEFT
Daar bedoelt Bel mee: iedereen heeft altijd een mening over hoe je iets het beste kunt aanpakken (denk aan vrienden, familie, geliefden). Maar eenmaal een stap of beslissing verder, moet je alweer een nieuwe stap zetten of beslissing maken. Het pad is eindeloos en je gaat gegarandeerd een keer je hoofd stoten, want niemand (!) heeft de perfecte antwoorden en oplossingen. Verzamel adviezen en informatie, maar maak je beslissingen zelf.

3. SETTELEN ALS HET EENMAAL GELUKT IS 
Stel, je bent er: alles loopt goed, je doel is bereikt en groei is gegarandeerd… Het ergste wat je dan kunt doen is settelen. Bel’s motto: oké is nooit oké. Ga je richting een piek? Zet je schouders er even extra onder, werk nóg harder en laat de eerste piek niet de laatste zijn. Blijf investeren en groeien.

4. GELOVEN DAT IETS OF IEMAND ANDERS DE OORZAAK IS VAN JOUW NIET GEREALISEERDE DROMEN 
“Ik kon geen investeerder vinden.” Of: “Ik had geen goed team.” Deze excuses willen we nooit meer horen. Als je dromen hebt, is het jouw eigen verantwoordelijkheid om ze te realiseren. Waar je ook tegenaan loopt − of dat nu een talentloos team is, een slechte markt of een moeilijke thuissituatie – alleen JIJ hebt de verantwoordelijkheid over de realisatie van je dromen.

5. GELOVEN DAT JE DROOM HET ALLERHOOGSTE DOEL IS
De enige manier om al je dromen te realiseren, is door te genieten van de weg naar die dromen toe. Het leven gaat om de hele reis, niet alleen om je doelstellingen.

Bron: www.TED.com.


LEES OOK:

 
Serendipiteit is meer dan stom geluk. Het is de combinatie van geluk en scherpzinnigheid. Het is een state of mind, een levenswijze. Ergo: serendipiteit is (deels) maakbaar. En wel zó. >

10 must-read boeken voor 2016 (óók carrière-wise) >


Volg ons op Instagram!
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »