HAPPY AS A CLAM (PART II) - Taj Amsterdam

HAPPY AS A CLAM (PART II)

HAPPY AS A CLAM (PART II)

Dus, de cumulatieve formule om weer blij te worden als een kind, we pakken ‘em er nog even bij:Vorige week woensdag deel 1 en 2, vandaag deel 3 en 4. Here we go.

1. LACHEN EN DE ANTICIPATIE OP AVONTUUR:
Als kind lachte je waarschijnlijk makkelijker omdat je minder zorgen had. Daarnaast was de anticipatie op avontuur altijd aanwezig: je kon morgenvroeg weer buitenspelen, had een kinderfeestje komend weekend, keek uit naar Kerstmis, keek weken uit naar je zomervakantie, enz. Dat maakt gelukkig! Wij doen dat nu door:
- Altijd een tripje gepland te hebben staan, al is het pas voor over 6 maanden of een jaar; je moet iets hebben om naar uit te kijken.
- Altijd één leuk iets gepland te hebben voor de week, zoals een etentje op vrijdag, een bbq met vrienden op zaterdag, een poging tot Surinaams koken op zondag, enz.
- Een bucket list te hebben: alles wat je ooit gaat doen - van lessen in salsadansen nemen tot een keer een bootvakantie doen - schrijf je uit binnen tijdsvakken van maximaal 2 jaar.
- Girl-time in te plannen. Want dan lach je al snel een heleboel.
- En recentelijk ontdekt: Magic Mike XXL te kijken. Klinkt stom, maar wij hebben gehuild van het lachen. Letterlijk. 

2. MINDFUL ZIJN
En dat is misschien wel de allerbelangrijkste. Wat je ook doet, doe het met hart en ziel en met je volle aandacht. Zoals je vroeger met het puntje van je tong tussen je lippen geklemd zat tijdens het tekenen, of plomp op de staart van je kat ging staan omdat je zo druk was met het vangen van een lieveheersbeestje, zo moet je nu koken, sporten, met je geliefden zijn, werken en schoonmaken. Je kunt immers maar één ding tegelijk goed doen, dus doe het met je volle aandacht. Echt, dat geeft zó veel positieve energie en happiness!


LEES OOK: 

Intertwined. 14 dingen die iedereen met een zus herkent. > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden