GEZONDE PANNENKOEKJES VAN KIKKERERWTENMEEL [VEGAN] - Taj Amsterdam

GEZONDE PANNENKOEKJES VAN KIKKERERWTENMEEL [VEGAN]

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
GEZONDE PANNENKOEKJES VAN KIKKERERWTENMEEL [VEGAN]

Van kikkererwtenmeel kun je pannenkoeken maken. Ze zijn klaar in 10 minuten, je kunt ze zowel hartig als zoetig maken en je kunt eindeloos variëren door er andere kruiden aan toe te voegen.

Maak een Provençaals pannenkoekje met rozemarijn en tijm, kies voor een zoete pannenkoek met vanille, pindakaas en banaan of doe zoals wij hier gedaan hebben, en maak een Indiaas curry-pannenkoekje. Lekker als lunch in plaats van een omelet *.

DIT HEB JE NODIG VOOR 6 PANNENKOEKJES:
195 gram kikkererwtenmeel | 540 ml water | 1 middelgrote ui, gesnipperd | 2 tenen knoflook, uitgeperst | 2 theelepels kurkuma | 1 theelepel kerrie | 1 theelepel gedroogde koriander | snufje cayennepeper | zout naar smaak.

DIT IS WAT JE DOET:
1. Voeg het meel bij het water en roer met een garde tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

2. Voeg alle andere ingrediënten toe, roer door en zet 10 minuten op zij.

3. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoekjes stuk voor stuk. Neem per pannenkoekje een schep beslag ter grootte van een middelgrote pollepel. Bak tot de pannenkoekjes lichtgebruind zijn aan beide kanten (ongeveer 4 minuten per kant).

4. Serveer met garnering naar keuze. In ons geval: rauwkost, hummus, vegan mayo en sambal.


* TIP
: voor een fluffy vegan omelet, voeg simpelweg wat (wijnsteen)bakpoeder aan het beslag toe.



LEES OOK:


Zo maak je healthy nachos met smoky bonen, guacamole en pico de gallo. > 


Een favoriet recept bij ons thuis: kruidige noedelsoep met paksoi en kikkererwten. > 

Een keer geen brood? Zo maak je toast van zoete aardappel. >

Volg ons op Instagram!
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden