DURF JE NIET TE BEGINNEN MET YOGA? LEES DAN DIT! - Taj Amsterdam

DURF JE NIET TE BEGINNEN MET YOGA? LEES DAN DIT

DURF JE NIET TE BEGINNEN MET YOGA? LEES DAN DIT

Misschien vind je het inspirerend om yogi’s op Instagram te volgen. Of misschien kijk je graag naar yogaposes van de fitte (en immer mooie) mensen in magazines en naar de nieuwste yogamode en -gadgets. Misschien vind je de yogi-lifestyle heel verleidelijk en intrigerend, maar denk je dat yoga niet voor jou is. Klinkt dit bekend? Dan moet je déze 5 dingen eerst weten.

 

1. IEDEREEN HEEFT HET PERFECTE YOGALIJF

Het ziet er heel verleidelijk uit als een of andere afgetrainde yogi zich in een perfecte Downward Dog positioneert. Maar laat je niet intimideren door alle schijn op social media en in magazines! Het mooiste aan yoga is dat er niet zoiets is als ‘een geschikt yogalijf’ of ‘dé perfect uitgevoerde pose’. Ieder lijf is namelijk geschikt voor yoga en ieder lichaam heeft een eigen graadmeter van succes. Je optimaliseert een pose naar jóuw kunnen.

2. YOGA LEREN KOST TIJD

Niemand rockt zijn eerste yogales; yoga beheersen kost nu eenmaal tijd. Sta je in een klas vol mensen die alle poses moeiteloos uitvoeren terwijl jij staat te klunzen? Leer er maling aan te hebben en zie het als inspiratie, niet als demovatie: ooit waren zij óók beginners.

3. EEN FIJNE YOGASCHOOL IS ESSENTIEEL

Tijdens yoga moet je je op je gemak voelen, in een ruimte waar je je goed voelt en omringd door mensen bij wie je je fijn voelt. Heb je een slechte ervaring met een yogaschool en heb je daardoor geen zin meer om met yoga te beginnen? Bedenk je dan dat de juiste yogaschool (en -leraar!) allesbepalend kan zijn voor hoe jij jouw yogales ervaart en ga op zoek naar nieuwe scholen.

4. KIES DE YOGA DIE BIJ JOU PAST

Er zijn allerlei soorten yoga (denk: hatha, vinyasa flow, bikram). Die yogasoorten variëren van snel en intensief tot rustig en meer mediterend. Probeer verschillende soorten yoga uit; grote kans dat er íets bij zit dat goed bij je past.

5. YOGA KOMT NIET PER SE MET EEN LIFESTYLE…

Misschien heb je het gevoel dat je met yoga voor een lifestyle kiest. Dat je met de aankoop van een yogamatje ook een slowjuicer en meditatiematje moet adopteren en clean en vegan moet gaan eten. Niets is minder waar. Yoga is voor iedereen en past in iedere lifestyle. Maak ervan wat jij wil en haal eruit wat goed voelt voor jou!

LEES OOK:

Te druk en helemaal geen tijd voor yoga? Misschien is dít dan iets voor jou. >

Zo doe je de one legged bridge. >

Een klassieke, heerlijke pose, perfect om je week mee te beginnen. >

Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »