DRIE REDENEN WAAROM HET SUPERBIJZONDER IS OM VROUW TE ZIJN - Taj Amsterdam

DRIE REDENEN WAAROM HET SUPERBIJZONDER IS OM VROUW TE ZIJN

  • Geplaatst op
  • Door Glendelyn Kelly
  • Geplaatst in Life & Psyche
  • 0
DRIE REDENEN WAAROM HET SUPERBIJZONDER IS OM VROUW TE ZIJN

Ben jij een vrouw? Dan is dit jouw dag! Hoewel we natuurlijk absoluut niet zeggen dat het ene geslacht beter is dan het andere, willen we vandaag toch even een moment nemen om dankbaar te zijn voor ons vrouw-zijn. Én om vrouwen overal eraan te herinneren waarom het volgens ons zo superfijn kan zijn om een vrouw te zijn. Lieve vrouwen, jullie zijn prachtig.1. We zijn emotionele, sensuele en krachtige wezens

Wij vrouwen zijn sensueel en diepgaand, heerlijk complex, gelaagd en soms onvoorspelbaar. Onze lichamen zijn biologisch zo in elkaar gezet dat we iedere maand weer gegrepen worden door de maan, door een complex hormonenspel, met emotionele rollercoasters en soms a whole lot of crazy. Onze emoties en zielen hebben de potentie ons gek of wanhopig maken – bijvoorbeeld wanneer we zonder concrete aanleiding opeens gigantisch de behoefte voelen om te huilen of woest worden. Maar veel meer dan dat, geven onze gevoeligheid en vrouwenzielen ons iets prachtigs; we kunnen diepte en ultieme schoonheid ervaren, zijn oersterk, bezitten de kracht om met heel ons hart mee te leven met anderen en voor anderen te zorgen, maar ook de kracht aan onszelf te denken en voor onszelf te zorgen. We zijn als wolvinnen: moeders, dochters, vriendinnen, jagers, vechters, verzorgers, troosters en vurige dansers onder maan. We zijn de oerkracht én de ultieme zachtheid. En dat maakt ons zó, zó mooi.

 

 

2. We zijn als zusters

De wereld doet ons vaak geloven dat wij vrouwen elkaar als concurrenten moeten zien op gebieden als schoonheid, leeftijd of succes. Veel vrouwen betrappen zichzelf er dan ook te vaak op zichzelf met andere vrouwen of vrouwen in tijdschriften te vergelijken. Dat is zó pijnlijk zonde. Wij vrouwen, wij zijn één: we zijn sterker wanneer we diepgaand contact met andere vrouwen hebben om onze gevoelens, ervaringen en gedachten te delen, daar zijn wij van overtuigd. Auteur Judith Duerk verwoordde dit prachtig: “I think we miss the sisterhood. We have been led to believe, falsely, that women are all against each other and in competition. But it’s just not true when you look beneath the surface.” Hoe mooi zou het zijn als we op een dag eindelijk de diepte in gaan en geen tijd meer verspillen aan het elkaar bekritiseren en beoordelen en aan al dat onderlinge vergelijken? Dat we in plaats daarvan elkaars verschillen en imperfecties accepteren en koesteren en zo die intense band met elkaar opbouwen waarin we wijsheden en warmte delen en elkaar in het leven helpen?

 

 

3. We maken deel uit van een revolutie

Wij vrouwen maken deel uit een revolutie. In de laatste honderd jaar zijn vrouwen zó ver gekomen op gebied van rechten, gelijkheid en vrijheid! Hoewel onze stemmen eeuwenlang genegeerd werden, kunnen we nu met trots zeggen dat onze stemmen luider klinken dan ooit. Dus laten we vandaag ook de tijd nemen om de talloze vrouwen voor ons te herdenken en dankbaar te zijn voor alles dat zij voor vrouwen hebben gedaan; dat zij dapper genoeg zijn geweest om te strijden voor de rechten waar wij vandaag de dag van genieten. Maar onze taak is nog niet volbracht. Vrouwenrechten in andere landen, het bestrijden van seksisme en de culturele objectivering van vrouwen zijn slechtst een paar voorbeelden van dingen waar nog hard voor moet worden gestreden. Laten we de strijd voortzetten voor onszelf en voor andere vrouwen, zowel in deze generatie als de volgende.

 

LEES OOK:

Een betere versie van jezelf: de batterij- vs. softwarementaliteit. >


Waarom vrouwen altijd naar perfectie streven. >


Superwoman? Doe ons maar een 'Flawesome' vrouw. >

Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden