DE DO'S EN DON'TS IN PANTYLAND - Taj Amsterdam

DE JUISTE PANTY KIEZEN

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Beauty
 • 2
DE JUISTE PANTY KIEZEN

Er zijn nogal wat pantyvariaties op onze aardbol: de gehaakte panty, visnetpanty, huidkleurige panty, patroontjespanty, naadpanty, felgekleurde panty, panty met lage denierwaarde, panty met hoge denierwaarde, witte panty, zomerpanty, peep-toe-panty, en ga zo nog maar even door. Je zou er bijna een HBO-studie voor nodig hebben. Maar sinds kort hebben wij één lievelingspanty, die altijd goed is: de duurzame panty. 

 

De duurzame panty

Panty's zijn wegwerpproducten geworden. Ieder jaar worden er 2 biljoen panty's gemaakt en belanden er waarschijnlijk niet veel minder in de prullenbak. Meestal zijn ze van treurige kwaliteit, en gemaakt van milieuonvriendelijke materialen met behulp van productieprocessen die onze planeet schaden. 

 

Het Zweedse merk Swedish Stockings maakt kwalitatieve én duurzame panty's, op milieuvriendelijke wijze en van gerecyclede materialen. De kwaliteit is fantastisch, de prijzen fair en de designs superchic.

 

Mooie benen zonder schuldgevoel, dus. Maar wanneer hul je je benen nu eigenlijk in een panty? Wanneer mag hij over het algemeen de winterkast weer in? En wanneer zijn blote benen juist ongepast? Omdat we iets meer wilden weten over het dragen van onze lievelingspanty's, hier een paar algemene tips in pantyland.


Wanneer draag je welke panty?

Laten we hiermee beginnen: wij geloven niet zo in regels. Ook niet in fashion-regels. Onze eigen sieraden lijken dan ook vaak niet op andere sieraden die 'in' zijn en onze garderobes reflecteren wat wij mooi vinden – niet wat er in magazines staat. Dat neemt niet weg dat een paar algemene adviezen over het dragen van panty's wél heel fijn kunnen zijn. Daarom hieronder 10 algemene tips met deze kanttekening: doe ermee wat jij wilt, en doe vooral wat jij zelf mooi vindt!

 

Panty kiezen: 10 tips

Tenzij je bij een bank werkt, gaat theeleuten met de koningin of een andere chique gelegenheid hebt waarbij de etiquette volop van kracht is, schijnt een panty geen must te zijn. Kale, koude en blote beentjes in de winter zijn echter ook niet alles, en panty's kúnnen juist ook iets prachtigs toevoegen. Ga je voor een panty, dan kun je rekening houden met deze 10 algemene don'ts.

1. Een witte panty is niet zo flatteus, en niet altijd het beste idee.

2. Een huidkleurige panty in de zomer – ook al staat er ‘zomerpanty’ op en belooft het doosje dat hij onzichtbaar is – is meestal ook niet de beste keuze; je ziet hem toch wel zitten. Wil je egalere benen, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een airbrush-spray voor je benen. Dat is een soort make-up waardoor blauwe plekken verdwijnen, je benen egaal worden en net een gezond kleurtje krijgen. (Bijvoorbeeld Airbrush Legs van Sally Hansen).

3. Ga je toch voor een panty met peep-toe-weer, zorg er dan voor dat je een peep-toe-panty hebt. Naden die door je mooie schoenen heen priemen zijn niet zo chic. Draag liever ook geen panty in een schoen met open hak.

4. Kies je voor een huidkleurige panty in de winter, ga dan voor een kleur die de kleur van je eigen benen matcht. Oranje beentjes in de winter zijn niet bijster elegant.

5. Een zwarte panty in het najaar/winter kan prachtig staan. Wij hebben ons door mode-experts laten vertellen dat je het beste kunt kiezen voor een panty van minstens 30 denier.

6. Hou je van patroontjes? Kies liever niet voor een panty met patroontjes als je van jezelf geen slanke hebt en zou willen dat je die wél had. Je benen lijken door patroontjes snel breder.

7. De visnetpanty: kan mooi zijn, mits je voor de fijne variant gaat en deze classy combineert. Draag hem bijvoorbeeld niet zo snel naar je werk (wel afhankelijk van waar je werkt) en doe je dat toch, ga dan het liefst voor de subtielste versie in een subtiele kleur.

8. De naadpanty: prachtig vinden wij deze, zó jaren ’50 en sexy. Pas wel weer op hoe je hem combineert. Onder een minirok: gevaarlijk. Onder een lange kokerrok: klassiek. Zorg ervoor dat de naad recht zit.

9. Gekleurde panty’s? Kies voor panty’s die bij je garderobe passen. Draag je bijvoorbeeld veel bruin- en beigetinten, dan kan een bruine of grijze panty mooi staan. Pas op met felle kleuren, tenzij je de aandacht echt naar je benen wilt trekken.

10. Dit geldt voor iedere panty: kies voor kwaliteit. Kwaliteitspanty's gaan langer mee en zijn over het algemeen zichtbaar beter.


Taj Amsterdam | Duurzame en eerlijke handgemaakte sieraden | Gerecycled zilver en goud | 
Null

Reacties

 1. Ellen Ellen

  Wat een gaaf artikel.
  Kijk... hier heb je wat aan. Als serieuze part-time dame (ik haat het woord travestiet) met een passie voor rokken en idd... panty's zijn dit tips waar ik iets mee kan. Ik ga regelmatig als Ellen de stad in en dan wil je toch modieus en passend gekleed zijn en dan zijn deze tips zeer welkom. Op 1 regeltje heb ik toch wat kritiek: een huidkleurige panty in de zomer kan naar mijn mening wel degelijk, maar dan moet de rest van de kleding daar wel op aangepast zijn. Natuurlijk zijn teen- en hielverstevigingen dan not done dus kies voor een sheer panty zonder teen en hielversteviging. De teennaad mag uiteraard niet zichtbaar zijn op je peep-toe pumps dus die draag je dan omder je tenen.
  Nogmaals: gaaf artikel! Bedankt hiervoor!
  Groetjes,
  Ellen

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »