COMING OUT DAY - Taj Amsterdam

COMING OUT DAY

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Taj News
  • 3
COMING OUT DAY

Vandaag is het nationale Coming Out Dag. En dat is voor ons ook een beetje een bijzondere dag. Onze mams kwam uit de kast toen zij 24 was. Plots nam zij een vriendin mee naar huis: “Dit is mijn vriendin, mam.” En daarmee was het gedaan.

Dat was niet makkelijk, maar we zijn ontzettend trots op haar. Want wanneer ben je meer trouw aan jezelf dan wanneer je 100% kiest voor wat JOUW hart zegt terwijl je weet dat de wereld zoals je die kent misschien wel nooit meer hetzelfde zal zijn?

Lieve iedereen die nog twijfelt of vandaag uit de kast gaat komen, deze post is voor jullie. We willen jullie een hart onder de riem steken op deze misschien wel een van de mooiste en/of een van de moeilijkste dagen uit jullie leven. Je kiest ervoor volledig trouw te zijn aan wie jij bent. En dat is iets om ongelooflijk trots op te zijn, hoe je omgeving ook mag reageren. Je zou nooit iemand moeten kunnen kwetsen of teleurstellen door jezelf te zijn. Is dat wel zo, dan ligt dat bij degene die jij jouw boodschap vertelt en niet bij jou.

We hebben onze moeder gevraagd om wat inspiratie voor deze blog, en dit is wat zij zei: “Het wordt misschien een gigantisch gevecht, maar het is een gevecht dat het waard is om aan te gaan. Blijf bij jezelf, accepteer jezelf en hou van jezelf. Stap niet in een heterorelatie; je zult twee mensen doodongelukkig maken. Het is eng om uit de kast te komen, maar de opluchting is met niets te vergelijken, hoe mensen ook reageren. Eindelijk kun je open en eerlijk jezelf zijn. Eindelijk zul je vinden dat je de vriendelijkheid en liefde van de mensen om je heen écht verdient, omdat ze nu weten wie je bent. Je zult de zon nog nooit zo hard hebben zien schijnen.”

Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »