CASHEW & BASILICUM & GREENS PESTO [VEGAN] - Taj Amsterdam

CASHEW & BASILICUM & GREENS PESTO [VEGAN]

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 1
CASHEW & BASILICUM & GREENS PESTO [VEGAN]

Mmmm, pesto! Ik kan niet zonder, en dus ben ik toen ik veganistisch ging eten fervent op zoek gegaan naar pestovervangers. Ik heb inmiddels een paar favoriete creaties, maar dit was mijn eerste: een plantaardige pesto met cashewnoten, basilicum en groene bladgroenten die lekker is door pasta’s (met bijvoorbeeld champignons, gegrilde aubergine en geroosterde cherrytomaatjes), maar ook gewoon op toast of als dip bij een stokbroodje. Eigenlijk kun je er heel veel mee. En beter nog: hij is klaar in 5 minuten.

Bereidingstijd: +/- 5 min.

DIT HEB JE NODIG VOOR EEN KLEIN POTJE PESTO:
400 gram cavolo nero (vind je bij de boerenkool) | 450 gram spinazie | 225 gram verse basilicum | ¼ rode ui (of ½ als het een kleine ui is) | 50 gram rauwe cashewnoten | 60 ml water | sap van 1 citroen | 1 knoflookteen, uitgeperst.

DIT IS WAT JE DOET:

Doe alles in je blender of keukenmachine en maal tot het een glad geheel is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer citroensap en basilicum.

Null 
LEES OOK:

Quinoa summer salad, een perfect recept voor hete, drukke dagen. > 

Zo maak je heerlijke suikervrije en vegan koekjes met maar 2 ingrediënten. > 

6X plantaardige yoghurt. >


Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.Null

Reacties

  1. Anja Anja

    Dit zal ongetwijfeld heerlijk zijn. Jullie bananenbroodje maak ik ieder weekend. Zo ook meer recepten, zo cool thanks.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden