BOSTON, BABY! - Taj Amsterdam

BOSTON, BABY!

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Taj News
 • 5
BOSTON, BABY!

Tschüss, au revoir, auf wiedersehen, ciao of - veel beter nog - “see yah latah!” (let op de uitspraak, kom ik later op terug). Sinds afgelopen maandag ben ik een ‘Bostonian’. Ofwel: een inwoner van Boston, mijn toekomstige thuis.

Kiezen voor een expatleven aan de andere kant van de oceaan, dat doe je natuurlijk niet zomaar. Er zit iets achter dat iedere beslissing beter maakt: een romantisch verhaal (yeah!). Ik vlieg mijn grote liefde achterna die hier een baan aangeboden heeft gekregen. Samen beginnen we aan een Amerikaans avontuur (of eigenlijk prefereer ik het woord ‘sprookje’, maar ik wil vriendlief niet beschamen met sprookjesjargon en hem tot prins omdopen; de stakker moet nog naar kantoor).

Hold your horses though, we gaan niet definitief emigreren en het is dus zeker niet voor altijd, maar in ieder geval zit ik hier de komende paar jaar. Voor Taj betekent het niets anders dan goeds. We werken er op dit moment hard aan om met Taj uit te breiden naar Amerika en hebben zelfs al een mogelijke retailer gevonden in Michigan…

Wat betreft ons Blogazine: daar verandert he-le-maal niets aan. Mijn blogs komen nu alleen from across the pond en oké, ze krijgen wellicht een US-vibe. Denk: Yoga Monday’s voor het Vrijheidsbeeld in New York (ligt om de hoek), een krakeling midden op de campus van Harvard Law School (letterlijk in Boston) of met mijn billen omhoog in de luxe Hamptons…Ik weet het allemaal nog niet, maar ik ben er gewoon nog. Misschien zelfs wel iets meer.

Kortom: het wordt spannend, nieuw en uitdagend. Ook voor jullie, want ik neem jullie gewoon een beetje met me mee!

Om terug te komen op mijn walgelijke ‘see yah latah’, ermee af te kunnen sluiten én mezelf in te dekken voor toekomstig kritiek: kennelijk hebben Bostonians een bizar accent. Bijna Iers, heb ik me laten vertellen (dat wordt nog wat). Omdat ik niet in mijn up als een of andere maffe Leprechaun wil klinken als ik terugkom, voorzie ik jullie ook van de vier gouden tips om als een Bostonian te klinken. Bear with me, hier is het kleine grote ‘ahh-plan’:

1. Spreek iedere ‘r’ uit als ‘ah’. Dus: “Park the car at Harvard Yard” wordt “Pahk the cah at Hahvah yahd”.
2. Vervang je ‘o’s’ door ‘ahh’s’. Dus: “Boston” wordt “Bahhhst-inn”.
3. Vervang ook je ‘a’s’ door ‘ah’s. Dus: “The first shall be last” wordt dus “The fihst shahll be lahst”.
4. Zet een ‘r’ op gekke plekken. Bijvoorbeeld: “He was drawing a picture” wordt “He was drawRing a pichah”.  

Daar komt ‘ie dan: see yah latah!


LEES OOK:

Expat Charme. Kringels sigarenrook, bluesy trompetten, rode lippen, strakke krullen, kleine middeltjes en grote rokken. Boeing 777 richting Bali is altijd een beetje een tijdmachine. > 


Reacties

 1. lotte lotte

  Wauw!
  Wat een avontuur....
  Jullie timmeren goed aan de weg zeg! Lees de blogs met veel plezier....
  Knap hoe jullie steeds weer iets bedenken om zo leuk over te schrijven.
  Shardey, heel veel geluk en plezier in boston....een tijd om nooit te vergeten lijkt me!
  En samen heel veel succes met taj......heel mooi initiatief!
  Good luck, Lotte

 2. Bettina Bettina

  Wow wat super, zo'n mooie stad Boston, the walking city :-) en zeker in de herfst zijn de kleuren van de natuur echt overweldigend. Heel veel plezier daar.

 3. Melissa Leurs Melissa Leurs

  Lieve Shard,

  Ik wens je heel erg veel plezier in Boston! Ik hoop dat je daar een beetje kunt 'aarden' en dat je je dromen waar kunt maken! Succes met alles en we zullen je heel erg gaan missen :(!

  See yah latah!
  Liefs,

  Melissa

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden