BLOG: ZO WONEN WIJ OP BALI - Taj Amsterdam

BLOG: ZO WONEN WIJ OP BALI

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Taj News
  • 2
BLOG: ZO WONEN WIJ OP BALI

Je zit op de wc en voor je het weet zit er een gecko op de wc-rol, vliegt er een reusachtige vlinder langs (zo een die we in Nederland alleen opgespeld zien), zit een kitten je onbeschaamd aan te staren of wandelt er vrolijk een giftige spin langs je tenen (zo een die je juist opgespeld wílt zien). En als het regent, word je nat. Ook als je op de wc zit, want daar is geen dak. Ook als je aan het douchen bent, waar de druppels zich met de douchestralen mengen. En toch voel je je een prinses.

We verblijven hier op Bali in de compound, ofwel leefgemeenschap, van een bijzondere familie. We hebben er een eigen huisje pal naast de familietempel waar alle ceremonies voltrokken worden. Zo’n huisje waarvan je je niet kunt voorstellen dat het er niet altijd al is geweest. Alsof het opgerezen is uit de grond en alleen de overbodige aarde en jungle zijn weggehaald om het tevoorschijn te laten komen. Zoals Michelangelo over zijn David zei: “David was er altijd al. Ik hoefde slechts het overbodige marmer weg te hakken.” Eigenwijs groeien de planten dan ook toch weer over de badkamermuur heen, kronkelen ze zich door het wasrek en krullen zich om de spiegel. Alsof de jungle het huisje langzaam weer opslokt. 

Tijdens de moesson en hevige regenbuien wordt het hier Venetië, maar dan zónder de gondola’s. We gaan gewoon pootjebadend door de tuin naar de keuken toe: jurk omhoog, blote voeten en banjeren maar. Je wordt wakker met een orkest van negen soorten krekels die kriskras door elkaar ratelen en twaalf hanen zonder tijdsgevoel. En overal ruikt het naar Frangipani, de wit met gele bloemen die de vrouwen in hun haren dragen en die gebruikt worden voor offers en versieringen. Je loopt door de tuin als een mier door een grasveld; al het groen steekt boven je uit. Je voelt je nietig en klein en dankbaar tegelijkertijd en dan tip toe je blij je prachtige eco-huisje weer in.

Ons huis bestaat bijna geheel uit duurzaam drijfhout, bamboe en natuursteen. Het is deel van de natuur, net als de inwoners. Je leeft met het ritme van de dag en we voelen ons fris - nu al! - terwijl we eigenlijk door onze viezig voelende, verslapte jetlag heen zouden moeten gaan.

Leven in het groen. We love it en we broeden dan ook al 2 dagen op ons ‘het-kan-heus-ook-wel-in-Nederland-dak-eraf-plan’, if our lovers let us. 


LEES OOK:

Tic Tac Toe. Over de laws of attraction en een bijzondere ontmoeting >
 

 

Reacties

  1. Anja Anja

    wat ziet dat er mooi uit,kan niet wachten om meer van jullie te lezen en te horen. Succes op dat prachtige eiland!

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »