BLOG: DON'T TAKE LIFE TOO SERIOUSLY - Taj Amsterdam

BLOG: DON'T TAKE LIFE TOO SERIOUSLY

BLOG: DON'T TAKE LIFE TOO SERIOUSLY

Ik-ben-een-deadlinejunkie; zo’n stressbal die eigenlijk vijf wijntjes en een doos valium nodig heeft om écht te relaxen. Iemand die te veel naar het leven kijkt vanaf de zijlijn, met haar neus altijd in haar werk. Gelukkig heb ik een remedy gevonden; eentje die een alcohol- en valiumverslaving voorkomt (hoorrayy). Dít doe ik als workwise de stoppen doorslaan.

Een voorbeeldje: ik zit driftig te typen op mijn pc, kijk een keer vluchtig naar buiten (naar iedereen die ogenschijnlijk onbezorgd lol heeft) en zucht eens diep (als in: de-buurman-kan-het-horen-diep). Vervolgens draai ik mijn ogen terug naar mijn beeldscherm, friemel mijn haar obsessief kapot en typ minstens zo driftig door. Ik heb namelijk een deadline. Ik heb namelijk ALTIJD een deadline. Want als hij niet werkgerelateerd is, heb ik er zelf wel een bedacht. Oftewel: ik ben een deadlinejunkie en niets doen kán niet. In ieder geval niet zonder onrust in mijn buik en een schuldgevoel van hier tot Timboektoe. Dat is krankzinnig, dat weet ik. En toch blijf ik ermee struggelen.

Mijn stok achter de deur die voorkomt dat ik in een kluizenareske workaholic verander? Nopes, geen hond om uit te laten (al wil ik die wél − of eigenlijk wil ik er twee: grote, kwijlende joekels met kleine hartjes). Nee, mijn stok tussen de deur is een ‘inspiratiemap’. Nu zou ik graag zeggen dat dat een romantisch document is dat al generaties lang wordt doorgegeven; iets waar ik vanaf het moment dat ik oud genoeg was om mijn vingers te coördineren dingen in heb geplakt die me inspireren … Mais non. Het is een recentelijk aangelegde computermap met de ongeïnspireerde naam ‘INSPIRATIE’. En het is díe slecht gelabelde map die me inspireert om meer te leven; to let go en don’t take life too seriously.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat er in die map staat. Het mooie is dat een inspiratiemap ontzettend persoonlijk en – in ieder geval in mijn geval – ook ontzettend fluctuerend is. Mocht je mijn inspiratiemapidee overnemen (gebeurt nogal snel geloof ik; ik heb het van mijn grote zus overgenomen), vul hem dan dus vooral met jouw eigen gekke en persoonlijke feel-good-dingen. Om deze blog toch compleet te maken: in mijn map staan vooral foto’s van vrouwen die lol hebben. Denk: cozy koffiemomenten en gekke road trips, kekke zonnebrillen, pity parties, avontuurlijke reizen, kampvuren, eindeloos dansen, verrukkelijke troep eten met een masker op je snoet … Crazy fun.

En terwijl ik zo relaxt door mijn inspiratiemap scroll en de energie voel binnensijpelen, zet ik dít muziekje van Ed Sheeran (No Diggity) op. Drie van de tien keer stop ik dan daadwerkelijk met werken om even een echte break te nemen en iets leuks te doen … Óf te plannen, zodat ik op zijn minst dáár tevreden over kan zijn (driftig doortypen terwijl iedereen een tof leven leeft is oké met een puik plan voor later die dag of week). Vervolgens pak ik mijn werk er weer bij, neem een flinke slok lavendelthee (geen wijn) en bounce ik, seriously easy going, op mijn deadline af.


Lees ook: Tabula Rasa. Over emigreren, new beginnings en de (mijn) realiteit. > 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »