BLOG: BOSTON VOOR MIJ IN 8 WOORDEN - Taj Amsterdam

BLOG: BOSTON VOOR MIJ IN 8 WOORDEN

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Taj News
  • 0
BLOG: BOSTON VOOR MIJ IN 8 WOORDEN

Wie onze blog goed heeft gevolgd, weet dat ik al even in Boston zit. En ik mag dan nog (lang) niet ingeburgerd zijn; ik heb al wel een en ander kunnen observeren en ervaren. Daarom deze Cult H’art Thursday: Boston voor mij in 8 woorden.

1. STIPJE
Voor iemand die praktisch is opgegroeid met een koe als buurvrouw, is wonen tussen de 'wolkenkrabbers' (wat relatief is: vergeleken bij New York City is Boston wolkenkrabberloos, maar vergeleken bij mjn hometown is Boston een wolkenkrabberwalhalla) best even wennen. Wanneer ik alleen op straat loop, zoom ik vaak in gedachten even uit en probeer me voor te stellen hoe dat er vanaf het topje van zo’n hoog gebouw uit moet zien; een blond stipje tussen honderden mensen. Een ieniemienie onderdeeltje van een goedgesmeerde en razendsnelle massa, bestaande uit duizenden individuen die allemaal op weg zijn naar hun eigen ding. Omgeven door meer mensen dan ooit, nog nooit zó anoniem.

2. HYPERBOOL-MANIA
Je bent hier iedereens sweetie en honey, want de Bostonians zijn nu eenmaal graag enthousiast in hun uitdrukkingen. Niet alleen wordt jouw lieflijkheid zo genereus opgesmukt; zo ongeveer alle ervaringen en dingen worden dat óók. Van een busrit tot een hotdog: werkelijk alles kan moeiteloos geglorificeerd en gepromoveerd worden tot ‘AMAZING’ of ‘SUPER AWESOME’.

3. REUZENVOEDSEL
Voedsel is enorm. Ter visualisatie: op dit moment ben ik in het bezit van een aubergine ter grootte van mijn hoofd, een ui zo groot als twee vuisten en een pompoen die bijna als koets kan dienen. Je begrijpt: pretty exciting stuff. Popcorn small is de Nederlandse popcorn large en frisdrank is hier inderdaad een substituut voor water. Al die clichés kloppen. En als (quasi-)toerist zijn ze SUPER AWESOME!

4. CHIT-CHAT
Dit vind ik het allerleukste aan Bostonians: ze maken vaker nog ouderwets een praatje. In Nederland sta ik vaak versteld van de gereserveerdheid van mensen. Of zoals mister Portokalos in de film My Big Fat Greek Wedding zegt: wij zijn 'dry as crackers' (in ieder geval naar buitenstaanders). In Boston zijn de mensen vriendelijker, warmer en opener naar vreemden. Begroetingen, complimentjes en babbeltjes zijn hier oké. Om de ontbijtmetafoor door te trekken: Bostonians zijn als warme broodjes met sprinkles én jam én choco on top.

5. KEUKENLOOSHEID
Niets geen bruine boterham in een zakkie mee naar kantoor; lunchen doe je buiten de deur. Ontbijten, dineren en koffieleuten trouwens ook. Het is een consumptiemaatschappij bij uitstek. Appartementen worden vaak zelfs opgeleverd zonder keuken omdat je toch altijd buiten de deur eet. Het voordeel hiervan: gezelligheid! Waar je ook binnenloopt, het is er altijd gezellig druk. Het nadeel hiervan: in de meeste restaurants hangen tv’s, omdat de restaurants een extensie van de eigen woonkamer zijn geworden. 

6. SIRENES
Die zijn er gewoon. En een paar keer per uur laten ze je dat weten en loeien ze voorbij je raam…Voorbij IEDER raam.

7. DE ZAKMAN
Dit was een verrassing, want bij een toch wel grote Amerikaanse stad als Boston dacht ik altijd aan trendsetters, fashionable en über-cool uitziende mensen. De realiteit: het getailleerde overhemd komt hier voor mannen pas net ‘in’. Het straatbeeld bevat derhalve ontzettend veel mannen in jaren ’90 vormloze spijkerbroeken met vierkante truien of overhemden en een wijde, vormloze bodywarmer als kers op de...zak. ‘Zakmannen’ ben ik ze gaan noemen, en stiekem ben ik al een beetje van ze gaan houden.

8. BRRR
Nog iets om aan te wennen: de kou! In de winter wordt het hier zomaar 20 graden onder nul en dikke pakken sneeuw zijn onderdeel van het straatbeeld. Snowboots, hunter hats, enorme handschoenen; ik ben inmiddels de trotse eigenaar van al deze winter goodies.

Er komen vast nog talloze typerende Boston woorden bij de komende tijd. Stay tuned voor Boston Part II ;-). 
LEES OOK:

Boston, baby! Tschüss, au revoir, auf wiedersehen, ciao of - veel beter nog - “see yah latah!” (let op de uitspraak, kom ik later op terug). Sinds afgelopen maandag ben ik een ‘Bostonian’. Ofwel: een inwoner van Boston, mijn toekomstige thuis. > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden