BAD BOY CHARM - Taj Amsterdam

WAAROM VROUWEN OP FOUTE MANNEN VALLEN

WAAROM VROUWEN OP FOUTE MANNEN VALLEN

De bad boy is een pizzaburger met te veel saus en te veel kaas. Hij is die ongezonde, maar tergend verleidelijke hap waarvan je wéét dat er geen vitamines in zitten, die regelrecht naar je bil gaat, waar je spijt van krijgt en weet dat je ‘m niet moet eten. Vooral NIET eten. En dan opeens zet je je tanden erin.

Laten we eerst ‘de foute man’ inkaderen en stereotyperen. Want wat maakt een man 'fout'? Om te beginnen is de foute man vaak een hunk. Een hunk met spierballen, lage stem en een vierkante kaak − zo eentje die animatiesuperhelden altijd stoer in de wind steken, kuiltje erin en al. Hij beschikt over een indrukwekkend aantal tattoos, heeft lak aan de wet, doet precies wat hij wil en versiert iedere vrouw.

Juist, de foute man is een roofdier. Een roofdier met een knappe kop, lekker zweet en een aantrekkelijke onverschilligheid. Deze man houdt zich staande, wat er ook gebeurt. Hij is emotioneel (een beetje) onbereikbaar, (een tikkel) egoïstisch, dominant en misschien ook wel narcistisch. Een alfamannetje, dus; de zilverruggorilla die het een dagtaak maakt om op zijn borst te kloppen. En de vrouwtjes vinden het prachtig.

Goed, laat je er zelf nog wat eigenschappen aan kunnen toevoegen/veranderen, feit blijft: bovenstaande man is niet de doorsnee luierverschoner. Hij is niet de man die iedere dag terugkomt naar zijn nest om voor vrouwlief en koters te zorgen en hij is niet bij uitstek betrouwbaar en zorgzaam. Er waren zelfs twee alinea's nodig om zijn foutigheid enigszins te kunnen vatten in woorden. Maar: waarschijnlijk heeft hij wél sterk zaad. Ja, we gaan over op zaadpraat. Want zo banaal is het nu eenmaal.

De hunk met zijn spierballen, vierkante kaak en lage stem is evolutionair gezien de sterkste keuze voor je nageslacht. Hij is waarschijnlijk kerngezond, en dat ruiken we in zijn zweet. T-shirt tests blijven het telkens weer uitwijzen: wij ruiken een hunk al van verre. Hij heeft namelijk aantoonbaar andere hormonen in zijn zweet dan de betrouwbaardere en veilige man. Maar we willen hem niet altijd, o god nee! We willen de hunk voor zijn zaad en daarna willen we de betrouwbare man om samen het nest mee op te voeden en knuffelig mee te doen.

Kortom: we vallen op de hunk in die tijd van de maand dat we vruchtbaar zijn en de rest van de maand hebben we de kriebels voor brave Jacob. Tot we aan de pil gaan, althans. Vrouwen die aan de pil zijn schijnen namelijk chronisch op de van testosteron blakende hunk te vallen. De pil verstoort onze partnerkeuze daarmee enorm. Dat is waardevolle informatie.

Welnu, met al deze wetenschap in ons achterhoofd is het anno 2017 niet heel veel voorkomend meer om een hunk te nemen om je door te laten bevruchten om hem vervolgens door een brave Jacob te vervangen. Beschaving heeft ertoe geleid dat het het ideaal is dat we met de vader van onze kinderen samenleven. Conclusie: voor de hunk gaan is niet zo’n rationeel verantwoorde keuze meer als dat in de prehistorie was.

Wat je beter kunt doen? Houd de balans, kies voor geluk, weet dat je hormonen erom kunnen vragen en dat het zelfs de pil kan zijn die je misleidt en besef dat de bad boy uiteindelijk waarschijnlijk niet jouw perfecte match is. (En is-ie dat wel; then good for you!)

Om tot slot nog even los te komen van de hete-hunk-en-brave-Jacob-terminologie; wij geloven dat het allemaal niet zo zwart-wit is. De brave Jacob kan ook een vierkante kaak en een prachtig lijf hebben; de ‘hunk-Jacob’ bestaat. Ga hem vinden!


LEES OOK:

Feeling French, over nog zo'n bevolkingsgroep met onweerstaanbare charmes: Parisiennes. > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »