AUBERGINE-FILODEEGOVENSCHOTEL [VEGAN] + KOOKBOEKTIP - Taj Amsterdam

AUBERGINE-FILODEEGOVENSCHOTEL [VEGAN] + KOOKBOEKTIP

AUBERGINE-FILODEEGOVENSCHOTEL [VEGAN] + KOOKBOEKTIP

Oh boy, dit was lekker! Een ovenschotel met kruidige aubergine, een homemade tomatensaus en crispy filodeeg. Niet zelf bedacht, wél zelf nagemaakt uit mijn nieuwe kookboekaanwinst: Vegan – Meer dan 130 veganistische recepten, van Sue Quinn.

Het boek is GEWELDIG voor beginnende vegans (ik had gewenst dat ík dit boek had gehad toen ik met mijn vegan challenge begon), want er staat geweldige basisuitleg in. Bijvoorbeeld welke voedingsstoffen je in welke vegan bronnen kunt vinden, hoeveel proteïnen er in bepaalde voedingsmiddelen zit, hoe je vegan eieren maakt voor verschillende gerechten, hoe je zelf plantaardige melken maakt (zoals havermelk en notenmelk), hoe je zelf plantaardige boter, mayonaise en yoghurt maakt en welke basisingrediënten je in je keukenkastje moet hebben (én waar je die kunt vinden). Vervolgens krijg je de lekkerste hapjes, voorgerechten, koude en warme salades, bijgerechten, soepen, pasta’s, rijstgerechten, hoofdgerechten én zoetigheden voorgeschoteld.

Mocht je net als ik suikervrij eten; bovenstaande ovenschotel hoorde je eigenlijk te maken met wat suiker, maar ook zonder suiker was hij héérlijk. Ik durf te wedden dat dat voor heel veel gerechten geldt. (En mocht je wat zoetigheid willen, kun je de suikers altijd nog proberen te vervangen door fruitsuikers.)

Vegan - Meer dan 130 veganistische recepten – Sue Quinn | Good Cook B.V. | € 24,95.

Null

LEES OOK:

9 goddelijke recepten voor een healthy, vegan BBQ. >

Zo maak je een gezonde, vegan pizza met een bodem van zoete aardappel. > 

Suikervrij blueberry bread: het perfecte ontbijtje voor in het weekend! >


Volg ons op Instagram!Null 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden