ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ZONNEBRANDCRÈME - Taj Amsterdam

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ZONNEBRANDCRÈME

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ZONNEBRANDCRÈME

Doe jezelf een lol en smeer je goed in met zonnebrandcrème. Niet alleen in de zomer, maar iedere dag - ook als je binnen bij ramen in de buurt zit. Dat doe je het beste met het antwoord op déze veelgestelde vragen. 

1. MOET IK OOK BINNEN SMEREN? 

Wil je huidveroudering niet versnellen en de kans op huidkanker niet vergroten, smeer je dan ook in met zonnebrandcrème als je binnen en in de buurt van ramen zit. UVA-straling gaat namelijk voor het grootste deel dwars door ramen heen. Van UVA-straling verbrand je niet, waardoor je het niet merkt als je huid erdoor beschadigt. Maar doordat deze stralen nog dieper doordringen in je huid dan UVB-stralen, zorgen ze juíst ook voor huidveroudering en DNA-beschadiging. 

2. HOE VAAK MOET IK SMEREN?

Als je huid intensief aan de zon blootgesteld wordt, dan moet je iedere twee uur smeren. Ga je sporten of zweet je insentief, smeer dan vaker. Zit je de hele dag binnen, dan is alleen ’s ochtends smeren meestal genoeg. De werking van zonnebrandcrème neemt namelijk af door zonlicht. 

3. HOEVEEL ZONNEBRAND MOET IK GEBRUIKEN?

Houd deze richtlijn aan: voor het insmeren van je gezicht heb je ongeveer een halve dessertlepel aan zonnebrandcrème nodig. Lichtjes smeren is slecht smeren.

4. WELKE FACTOR MOET IK GEBRUIKEN?

Je huid wordt pas beschermd vanaf factor 15, maar op zonnige dagen of dagen waarop je veel buiten bent is factor 30 beter. Verbrand je snel of ben je overgevoelig, kies dan voor factor 50.

5. MOET IK ANDERE PRODUCTEN VÓÓR OF NA MIJN ZONNEBRANDCRÈME AANBRENGEN?

Gebruik je bij je zonnebrandcrème nog een ander product, zoals een serum of een moisturizer, breng die dan eerst aan. Laat deze producten ook even inwerken voordat je je zonnebrandcrème er overheen doet. Alle producten die je over je zonnebrand heen smeert, reduceren de beschermende werking van je zonnebrandcrème.

6. HOE ZIT HET MET MAKE-UP?

Als je make-up zónder zonnebescherming aanbrengt over je zonnebrandcrème, vermindert de werking van je zonnebrandcrème. Idealiter gebruik je daarom make-up met UVA- en UVB-bescherming. Misschien is het verleidelijk om de zonnebrandcrème te skippen en alleen voor je make-up of BB Cream met bescherming te gaan, maar je moet wel héél veel make-up smeren om de bescherming die een zonnebrandcrème biedt te evenaren. Vervang je zonnebrandcrème dus nooit door een foundation, tinted moisturizer of BB Cream. Laat je zonnebrandcrème ook even intrekken (zo'n 15 minuutjes) voordat je je make-up opdoet.

7. MOET IK ZONNEBRANDCRÈME EERST LATEN INTREKKEN VOOR IK DE ZON IN MAG?

Dat verschilt per zonnebrandcrème. Synthetische zonnebrandcrème moet bijvoorbeeld 15 tot 20 minuten intrekken. Minerale zonnebrandcrème biedt onmiddellijk bescherming.

8. EN WAT ALS IK IN DE SCHADUW ZIT?

Smeren moet je altijd, ook in de schaduw. Zelfs een zonnescherm laat bijvoorbeeld nog zo’n 40% UV-straling door.

9. WAT MÓET ER ECHT OP MIJN ZONNEBRANDCRÈME STAAN?

Dat de crème tegen zowel UVA- als UVB-straling beschermt.

10. ZIJN ER OOK SCHADELIJKE ZONNEBRANDCRÈMES?

Die zijn er, al wint de zon het waarschijnlijk nog altijd aan schadelijkheid. Mijd zonnebrandcrèmes met het ingrediënt oxybenzone en kies bijvoorbeeld liever voor een minerale zonnebrandcrème met zinkoxide.

LEES OOK:

4x huidgeheimen uit het Midden-Oosten. >

Met deze voeding blijf je jong. >

Déze voedingsmiddelen zijn slecht voor je huid. >

Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »