ALGORTIME VOOR SUCCES: ONLINE DATEN DOE JE ZÓ - Taj Amsterdam

ALGORTIME VOOR SUCCES: ZO VIND JE ÉCHTE LIEFDE

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Love & Sex
  • 0
ALGORTIME VOOR SUCCES: ZO VIND JE ÉCHTE LIEFDE

Van praten naar typen en van live glimlachen naar emoticons: zoals alles in ons leven, is ook daten gemoderniseerd en gedigitaliseerd. Minder romantisch misschien, maar niet per se moeilijker. Hoe je in deze online tijden jouw ware match kunt vinden? Datafanaat Amy Webb wist online dating te hacken. Gedreven door haar eigen wanhoop in haar zoektocht naar haar grote liefde, creëerde ze een algoritme voor online succes. Dit zijn haar 10 dating tips.

1. MAAK EEN WISHLIST
Voor je naar een partner op zoek gaat, moet je voor jezelf definiëren waar je naar op zoek bent. Maak een lijstje waarbij je zo specifiek mogelijk bent. Iemand zoeken ‘die kinderen wil’, is bijvoorbeeld niet genoeg. Zeg eerder dat je iemand zoekt die twee kinderen wil, met ongeveer 3 jaar ertussen en die bereid is om vruchtbaarheidsbehandelingen te ondergaan als de zwangerschap niet wil lukken.

2. HOUD SCORES BIJ
Als je wishlist klaar is, kun je je wensen (ofwel de eigenschappen waar je dates idealiter over moeten beschikken) gaan prioriteren. Wat vind je het allerbelangrijkst in een partner? Wat minder? Ontwikkel een scoresysteem: koppel een bepaald aantal punten aan je top 10 wensen. Koppel vervolgens minder punten aan de volgende set van 10 tot 15 wensen. Stel vervolgens een minimaal aantal punten vast dat iemand moet halen wil jij bereid zijn met hem/haar uit te gaan. Op deze manier creëer je je eigen algoritme.

3. GA ONLINE
Zoek een paar dating websites: 2 à 3 sites tegelijkertijd gebruiken is oké.

4. GA SHOPPEN
Behandel datingsites als enorme databases die je gaat doorspitten. Als je shopgedrag bij je opgegeven criteria en wensen aansluit, werkt het match-algoritme van de website waarschijnlijk het best. Als jij bijvoorbeeld aan hebt gegeven een lange man te zoeken, maar vervolgens alleen de profielen van korte mannen bekijkt, kan het algoritme van de site zich aan jouw zoekgedrag aanpassen. En iets als random profielen bezoeken kan ervoor zorgen dat het algoritme van de site niet goed meer werkt.

5. MAAK EEN KORT PROFIEL
Lange profielen hebben doorgaans minder succes. Populaire profielen zijn kort en intrigerend.

6. CREËER RUIMTE VOOR NIEUWSGIERIGHEID
Geef net genoeg informatie om interesse te wekken, net als tijdens je eerste date. Gebruik in je profiel niet meer dan 97 woorden om jezelf te beschrijven.

7. PROBEER NIET GRAPPIG TE ZIJN
De meeste mensen zijn digitaal niet grappig. Hoe grappig je ook kunt zijn in het echt, op het scherm komt humor vaak niet over. Hetzelfde geldt voor sarcasme. Wie slim probeert te klinken, komt vaak zelfs eerder over als boos of gemeen. Hier een goede tip: lees je profiel hardop voor jezelf voor.

8. WEES SELECTIEF
Het is goed om voorbeelden te geven van dingen waar je wel en niet van houdt, maar onthoud dat je iemand kan afschrikken door té specifiek te zijn over dingen die eigenlijk niet zo belangrijk zijn, zoals tv-series.

9. WEES OPTIMISTISCH IN JE TAALGEBRUIK
Het gebruik van positieve woorden (zoals ‘fun’ en ‘happy’) bleek profielen populairder te maken. Praat over wat je leuk vindt en wat je prikkelt, of schets een geweldige dag die je graag zou willen beleven. Vraag jezelf: zou jij jezelf willen daten?

10. MARKET JEZELF
Gebruik geen oude foto’s en kopieer je profiel niet simpelweg naar alle datingsites waar je ingeschreven staat. Denk als een marketeer: je moet weten wie je publiek is, wie je aan wil trekken en wat je kansen vergroot om juist die mensen aan te trekken.

PS Amy is dankzij haar algoritme happily married én inmiddels een moeder.

Bron: www.TED.com.


LEES OOK:


5 relatielessen die je pas écht leert met de jaren. > 

9 tekenen dat je relatie op haar einde loopt. > 

Trouw aan jezelf in een relatie. Wie was jij pre-relatie? Wie was jij voordat je je leven met je huidige lief deelde? Wat was er anders aan jou? Wat was er ‘beter’? En wat was er ‘slechter’? > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »