9 WIJSHEDEN VAN ANSELM GRÜN - Taj Amsterdam

9 WIJSHEDEN VAN ANSELM GRÜN

9 WIJSHEDEN VAN ANSELM GRÜN

Omdat een beetje levenswijsheid altijd fijn is om in je pocket te kunnen steken. Vandaag 9 pakkende uitspraken van Duitse Benedictijnermonnik Anselm Grün: schrijver van boeken over de levenskunst en meester in meditie en bewustwording.

1. “Geluk is willen zijn wie je bent.”

2. “Leer accepteren dat je geen held bent. Laat je niet verlammen door je fouten en zwakheden. Bekijk ze, verdring ze niet, accepteer dat je feilbaar bent - en werk aan je zwakke kanten. Maar bijt je er niet in vast. Laat ze los."

3. “De brede weg is de weg die iedereen gaat. Jij moet jouw zeer persoonlijke weg vinden. Daarbij is het niet voldoende om je te oriënteren op de anderen. Jij moet heel precies naar binnen luisteren om erachter te komen wat jouw weg is. En vervolgens moet je de moedige beslissing nemen om deze weg te gaan, ook al voel je je dan erg eenzaam. Alleen door jouw zeer persoonlijke weg te gaan, zul je groeien en je ware leven vinden.”

4. “Wie wil, zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een reden.”

5. “Echt geluk is een geschenk dat in de eerste plaats in onszelf kunnen vinden. Geluk is levensvreugde.’’

6. “Vrede met mezelf hebben betekent dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben; ik moet de tweestrijd verminderen die is ontstaan tussen het beeld dat ik heb van wie ik zou willen zijn en van wie ik daadwerkelijk ben; ik moet geduldig zijn met mezelf, met name met het conflict van mijn ideale zelf.’’

7. “Het enige dat telt is de bereidheid om te luisteren, om te weten wat het is dat het alles beweegt.’’

8. “Men moet, om het leven te overleven, altijd doordrongen zijn van het feit dat men altijd onvoorwaardelijk geliefd is.’’

9. “Wie zichzelf haast, haat zichzelf.”


LEES OOK: 

6x personal boekentips. Dit zijn onze favoriete boeken aller tijden. > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »