9 TEKENEN DAT JE RELATIE OP HAAR EINDE LOOPT - Taj Amsterdam

9 TEKENEN DAT JE RELATIE OP HAAR EINDE LOOPT

9 TEKENEN DAT JE RELATIE OP HAAR EINDE LOOPT

Iedere relatie kent dipjes, irritaties, wrijvingen en downsides. Maar soms is de koek ook gewoon op. Dat de-koek-is-absoluut-op-en-niet-meer-te-redden-moment is alleen niet altijd even duidelijk, waardoor we vaak langer in relaties blijven hangen dan goed voor ons is. Onze boodschap: houd die koek in de gaten. Een paar tekenen waar je op kunt letten.

1. EEN ONGEZONDE ENERGIEBALANS 
Een ongezonde energiebalans wil zeggen dat je relatie je meer energie kost dan dat hij je geeft. Soms zijn daar acceptabele redenen voor (dat je lief door een moeilijke tijd gaat of ziek is, bijvoorbeeld), maar over het algemeen zou je relatie je energie moeten geven en niet kosten.

2. JE FANTASEERT OVER UIT ELKAAR GAAN
Niet één keer, maar met regelmaat en een lichter gevoel. Je raakt absoluut niet in paniek van het idee en het maakt je niet treurig; je ziet veel eerder de mooie kanten ervan en weet al precies wat je zou doen als je alleenstaand was. 

3. EXCESSIEVE (EN MISSCHIEN OOK WEL ONTERECHTE) IRRITATIE
Je irriteert je tegenwoordig aan alles, zoekt ruzies om dingen die je vroeger niet uitmaakten en merkt dat je steeds vaker zucht. Maar: buiten de deur, bij andere mensen en als je alleen bent, heb je nergens last van.

4. GEBREK AAN COMMUNICATIE 
Je overlegt wel plannen en boodschappenlijstjes, maar voert geen echte gesprekken meer en zelfs aan tafel - als je de tijd hebt en even nergens anders heen kunt - heb je elkaar niets zinnigs meer te zeggen. Je weet eigenlijk niet hoe het écht met de ander gaat en houdt essentiële dingen voor jezelf. In het ergste geval deert dit gebrek aan communicatie je niet; een enorme alarmbel.

5. DE LUST IS NIET EEN BEETJE, MAAR GEHEEL WEG 
Of misschien heb je zelfs tegenzin of afkeer van het idee van seks met je lief. Dat kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben, dus ga wel eerst na of het aan iets anders kan liggen (hormonen, stress op werk, depressie, enzovoorts). 

6. GEBREK AAN AFFECTIE 
Geen berichtjes, geen knuffels, geen kussen (op de plichtmatige na), geen samen lachen, geen lol? Deze dingen worden meestal met de tijd minder, maar zouden er voor altijd en eeuwig wel in zekere mate moeten zijn. Echt.

7. JE ZIET GEEN TOEKOMST 
Je fantaseert er niet over, krijgt een onrustig gevoel als je aan de toekomst denkt met je partner of weet diep van binnen al gewoon ‘nee’. 

8. JE BENT LIEVER ALLEEN DAN MET JE LIEF
Niet af en toe, zodat je lekker je ding kunt doen (wat natuurlijk heel gezond is), maar eigenlijk bijna altijd. Simpelweg omdat je dan gelukkiger bent.

9. JE MIST ELKAAR NIET 
In een gezonde relatie mis je de ander als je hem/haar even niet ziet. Dit ‘mispunt’ verschilt natuurlijk per persoon en je hoeft elkaar niet binnen een dag te missen. Maar als je elkaar langere tijd niet ziet, zou je een gemis moeten voelen.


LEES OOK: 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »