8X ZÓ KRIJG JE DE PASSIE TERUG - Taj Amsterdam

8X ZÓ KRIJG JE DE PASSIE TERUG

8X ZÓ KRIJG JE DE PASSIE TERUG

Seks mag dan niet spil van een goede relatie zijn; het is wél heel belangrijk. Om 100% tot elkaar te komen, om je verbonden te voelen, om je kwestbaar op te kunnen stellen, om elkaar te blijven ontdekken, om elkaar te blijven zien. Hier zijn 8 tips om de passie terug te krijgen en weer dichter tot elkaar te komen.

 

Als je een tijdje samen bent, moet je er meer voor doen. Om de passie tussen de lakens te houden of te krijgen, bedoelen we dan. Zodra je ‘een vaste dag’ hebt of eerst je knarsetandbitje uit moet halen, de komkommerzalf van je ogen af moet peuteren en je slobber T-shirt uit moet trekken voor het feest kan beginnen, dan is het tijd om je iets te realiseren: dit kan wellicht spannender.

 

Dat kan het ook, en dat is het waarschijnlijk ooit ook wel geweest. Niet dat je iedere avond in jarretels tussen de lakens moet glijden, maar zo nu en dan iets moois aan doen of de boel opschudden kan geen kwaad. Hieronder 8 tips voor meer passie in de slaapkamer. 


1. Doorbreek vaste patronen
Hebben jullie altijd ’s avonds seks? Of juist alleen in het weekend? Ga dan bijvoorbeeld eens voor maandagavond 18:00, of zo - rebelser wordt het niet ;). Gewoon bespringen zodra je lief de deur binnenkomt. Succes gegarandeerd. 

2. Verander je game
Niet alleen de tijd waarop jullie intiem worden kun je spannend maken, ook de plek en de manier waarop. Niet dat je nu meteen in een steegje of wc tekeer moet gaan (al mag dat natuurlijk wel). Maar kies eens voor de bank in plaats van het bed, de douche of de vloer. Privé en toch anders dan jullie veilige nestje.

3. Durf je kwetsbaar op te stellen en communiceer
Praat niet alleen over wat je wil in de slaapkamer, maar over álles. Goede seks ontstaat volgens ons pas als er een diepe connectie is met al het nodige vertrouwen. Doe je best om elkaar te blijven leren kennen, houd rekening met elkaars lichaam, stress, gedachten, emoties. Ga de diepte in en praat. Zijn er opgekropte emoties? Onuitgesproken verwijten of teleurstellingen? Is er woede? Werk het eruit. Dit zijn allemaal enorme blokkades voor een rijk en gezond seksleven.

4. Blijf je best doen voor elkaar
Probeer je lief te verleiden, trek af en toe iets moois aan, steek kaarsen aan, masseer elkaar, dans: doe iets! Probeer dat gevoel van vroeger terug te krijgen, de tijd dat je nog niet ieder plekje van elkaars lichaam kende.

5. Ben mindful aanwezig
Zorg ervoor dat je er met je volle aandacht bij bent. Denk niet aan onzekerheden, aan vroeg op moeten staan of aan je to do list. Mindful seks hebben maakt het zo veel beter. Zijn er dingen die jullie nog niet uitgepraat hebben en die vrije seks nu in de weg staan? Praat dan eerst. 

6. Houd van je lijf
Vrouwen voelen zich vaak pas sexy als ze tevreden zijn met hun lijf; als ze hun lijf kunnen en willen zien in het kaars- of schemerlicht. Probeer je lichaam te bewonderen, let op wat er wél mooi is in plaats van op wat beter kan. Zelfverzekerdheid is fijn voor jezelf én aantrekkelijk. 

7. Stop nooit met verleiden
Het verleiden kan niet vroeg genoeg beginnen. Sterker: eigenlijk zou het verleiden moeten beginnen vlak nadat je seks hebt gehad (echt: kijk deze TED talk van Esther Perel). 

8. Get your freak on
Verzin iets dat jullie gewoonten en comfortzone zo ver te buiten gaat, dat je de boel gegarandeerd enorm opschudt. Dat geeft jullie misschien net die kickstart om de schwung erin te krijgen en eerlijk te durven zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »