8 WAARDEVOLLE RELATIELESSEN - Taj Amsterdam

8 WAARDEVOLLE RELATIELESSEN

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Love & Sex
  • 0
8 WAARDEVOLLE RELATIELESSEN

Nee, deze lessen zijn niet allemaal even romantisch. Maar ze zijn wél heel erg waar.

1. LAAT JE ILLUSIES VAREN 

Het is heerlijk om te geloven in een perfecte liefde, for ever after zonder vuiltje aan de lucht; een krachtig gouden ei, stralend en zonder krasjes, littekens of zwakke plekken. Misschien is jouw relatie ook wel helemaal geweldig én romantisch, al zijn jullie al vijf of tien jaar samen. Maar er komt een moment waarop je je illusies los moet laten. We zijn allemaal mensen, en net als ieder ander mens hebben zowel jouw lief als jijzelf kantjes die minder goed in het romantische ideaalbeeld passen. Bijvoorbeeld een illusie als: ‘als mijn partner van me houdt, kijkt hij niet meer naar anderen’. Laat los die hap. Daar word je uiteindelijk een stuk gelukkiger van.

2. ACCEPTATIE
Het is dan ook essentieel elkaars moeilijkere, menselijke kanten te accepteren. Vooral op relatiegebied, die we vaak pas als laatste zien omdat ons hartje die nu eenmaal het moeilijkst kan accepteren. Het resultaat is niet een minder mooie liefde, maar een paradigmashift: er ontstaat een ander soort liefde. Misschien minder romantisch in de sprookjesbetekenis van het woord. Maar wél gebaseerd op een diepere connectie, een intens houden van en volledige acceptatie van de ander. En dat kan met nét zo veel passie samengaan.

3. HET (IM)PERFECTE EI
Op een bepaalde manier is het gekraste gouden ei misschien nog wel mooier dan het perfect glanzende exemplaar. Het heeft littekens, sporen van erosie, is misschien wel tig keer gebroken én weer geheeld. Het is echt en oprecht en getekend door het leven. Dat heeft alleen maar een diepere verbintenis als gevolg.

4. LAAT ELKAAR 'ZIJN'
Probeer elkaar te helpen groeien, tuurlijk. Maar probeer elkaar niet te veranderen. Wie zichzelf kwijtraakt zal minder van zichzelf gaan houden. En wie niet meer van zichzelf houdt, kan ook niet meer zo intens van een ander houden. Zo simpel is het.

5. BEN EERLIJK EN COMMUNICEER
Als je een leven lang bij elkaar wilt blijven, zul je moeten investeren in een vriendschap. Wees geliefden én vrienden, durf eerlijk te zeggen wat je voelt, denkt, wilt en waar je van droomt. Blijf ook de moeite nemen elkaar te blijven leren kennen en maak niet de fout te denken dat je elkaar al 100% kent. Mensen veranderen en groeien, en zo hoort het ook. Groei met elkaar mee; blijf elkaar écht zien.

6. BLIJF EEN INDIVIDU MET EEN EIGEN LEVEN
Jullie lopen niet één pad, maar twee paden naast elkaar. Blijf dan ook genoeg dingen zonder elkaar doen. Wie altijd alles deelt, heeft uiteindelijk niets meer te vertellen. Blijf een individu, een krachtig eigen persoon, en ga ook gewoon eens zonder elkaar op vakantie. Zo houd je het fris en spannend. Dat is uiteindelijk een stuk aantrekkelijker voor jullie allebei.

7. MAAR DEEL OOK EEN GEZAMENLIJK LEVEN
Doe daarnaast juist ook dingen samen. Zoals muziek maken, kooklessen nemen, op dansles gaan of massageles nemen. Echt: gezamenlijke hobby’s, datenights en elkaar in nieuwe omgevingen blijven zien zijn dingen die op den duur essentieel zijn.

8. HOUD EEN SEKSLEVEN
Dat seksleven zal niet altijd even spetterend zijn - dat je het maar vast weet. Daarom moet je er juist je best voor blijven doen. Maar ook belangrijk: laat je geen standaarden opdringen. Hoe vaak jullie seks hebben is niet relevant, zo lang jullie je er maar goed bij voelen. Zit een actief seksleven er echt (even) niet in? Verbreed je definitie van 'seks', en maak in ieder geval tijd en ruimte voor intimiteit. Masseer elkaar, raak elkaars lichaam aan, douche samen of ga in bad. Zo bewaken jullie die fysieke connectie die zo'n extra diepte aan iedere liefdesrelatie geeft.


LEES OOK:

Dit moet je doen voor een beter seksleven. >

Trouw aan jezelf zijn in een relatie, dat doe je zó. >

9 tekenen dat je relatie op haar einde loopt. >


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden