7 MUST-SEE DOCUMENTAIRES DIE JE NU OP NETFLIX KUNT KIJKEN - Taj Amsterdam

7 MUST-SEE DOCUMENTAIRES DIE JE NU OP NETFLIX KUNT KIJKEN

7 MUST-SEE DOCUMENTAIRES DIE JE NU OP NETFLIX KUNT KIJKEN

Documentaires… who doesn’t love them. Interessant, horizon-verbredend, vermakelijk, ontroerend, ontspannend: je hebt van alles wat. Wij kijken ze graag op zondagochtend tijdens een laat ontbijtje en gestolen uurtjes gedurende de week. Onderstaande documentaires zijn niet allemaal nieuw, maar wél allemaal nu op Netflix te bekijken én de moeite waard. Van leerzaam, verbijsterend en ontroerend tot grappig en romantisch.

1. ORIENTED

Even een compleet andere belichting op het dagelijkse leven tijdens het Israël-Gazaconflict. Volg het leven van drie homoseksuele Palestijnse vrienden die hun nationaliteit en seksualiteit ontdekken in Tel-Aviv.

2. AMANDA KNOX

In 2007 werden Amanda Knox en haar Italiaanse vriend Raffaele Sollecito wereldnieuws. Amanda’s Britse huisgenote was met een doorgesneden keel en messteken gevonden. Amanda werd veroordeeld, én vrijgesproken. Maar de zaak is nog steeds niet afgesloten. Deze documentaire laat alle key characters in de zaak aan het woord.

3. CHEF’S TABLE

Een van onze favoriete documentaireseries! En godzijdank zijn er nu twee seizoenen (én is er ook al een Chef’s Table France), dus mocht je deze serie nog niet gezien hebben, kun je lekker even vooruit. In Chef’s Table volg je zes van de meest gerenommeerde chefs wereldwijd. In iedere aflevering wordt één chef uitgelicht die vertelt over zijn inspiratie, passie, weg naar succes en natuurlijk zijn gerechten (pure kunst, helemaal niet meer normaal). Inspirerend en extra leuk om te kijken voor je zelf een weekendje gaat kokerellen.

4. THE WHITE HELMETS

Superontroerend, deze korte documentaire over een groep Syrische helden die hun levens riskeren om slachtsoffers onder het puin uit te redden als er weer een aanval is geweest.

5. MEET THE PATELS

Heel origineel deze: Meet the Patels is een romantische, komische documentaire. Een Indiaas-Amerikaanse man die op het punt staat om 30 te worden gaat met de hulp van zijn familie (én vreemden) op zoek naar een Indiase vrouw – de traditional Indian way.

6. SOMM: INTO THE BOTTLE

Helaas staat voorganger SOMM niet op Netflix (waarbij vier sommeliers gevolgd worden die het Master Sommelier examen proberen te halen: een test waar niet veel voor slagen). Maar Somm: Into the Bottle is ook de moeite waard. Als je interesse hebt in wijn dan. In deze docu gaat het over de geschiedenis van wijn, de politiek erachter, hoe het wordt gemaakt en meer. Leuk, leerzaam en mooi gespreksmateriaal voor tijdens een borrel :-).

7. TWINSTERS

Samantha & Anaïs vinden elkaar via social media en denken dat ze identieke tweelingzussen zijn, die zijn gescheiden bij hun geboorte in Zuid-Korea. In deze documentaire volg je hun contact, ontmoeting, de DNA-test, en alle emoties die daarbij komen kijken. Mooi!

Meer docu’s? Kijk ook deze 6 jaw-dropping documentaires over het milieu.

LEES OOK:


Dit zijn onze favoriete films > 

6 boeken die op ons must read-lijstje staan > 

Dit zijn een paar van onze favoriete boeken > 

Check  out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet. 
Null

Reacties

  1. Do Do

    Mooi allemaal,bedankt voor het delen. Ik heb ze nog niet allemaal gezien. Ook de docu's over het milieu interessant! En niet te vergeten de al wat oudere docu "Zeitgeist", ook de moeite waard!

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »