6 EYE-OPENING DOCUMENTAIRES OVER HET MILIEU - Taj Amsterdam

6 DOCUMENTAIRES OVER HET MILIEU DIE JE GEZIEN MÓET HEBBEN

6 DOCUMENTAIRES OVER HET MILIEU DIE JE GEZIEN MÓET HEBBEN

Als we doorgaan met leven zoals we nu leven, hebben we tegen 2030 een tweede aardbol nodig. Dat bleek uit het Living Planet Report uit 2012. We putten onze bronnen namelijk 50% sneller uit dan de aarde ze weer kan aanvullen.

Zo zouden de oceanen tegen 2048 leeggevist kunnen zijn. Zo verdwijnt er per seconde 4050 tot 8000 vierkante meter regenwoud, waardoor er iedere dag wel 137 soorten dier-, plant- en insectsoorten verdwijnen. Zo worden er wereldwijd ieder uur 6 miljoen dieren geslacht en verwerkt tot voedsel.

Wat je kunt doen voor de wereld? Op nummer één: veganistisch worden. Daarmee red je per dag: één dierenleven, 4164 (vierduizend honderdvierenzestig) liter water, ruim 20 kilo granen en 2,78 vierkante meter bebost land. Er zijn veel meer bizarre cijfers te vinden. Cijfers waarvan je wilt huilen. Cijfers die klinken alsof ze regelrecht uit een Tom Cruise rampenfilm komen. Cijfers die je niet wilt weten. Cijfers die je móet weten.

De meeste cijfers die hierboven staan komen van Cowspiracy.com. De eerste documentaire die we je willen aanbevelen, is dan ook de eye-opening gelijknamige docu. Maar we hebben er nog vijf voor je:

1. COWSPIRACY: THE SUSTAINABILITY SECRET
Een GEWELDIGE documentaire over de invloed van vee op onze planeet. Je weet niet wat je ziet, hoort, voelt. Met de andere kant op kijken bereik je niets, dus kijk hier de trailer.

2. REVOLUTION
De laatste keer dat de oceanen verwoest waren, was 56 miljoen jaar geleden. Toen nam het bijna al het andere leven op aarde met zich mee. Binnen 20 jaar kunnen de oceanen opnieuw leeg zijn, met alle gevolgen voor de planeet en de mensheid van dien. Kijk de trailer hier.

3. LAST CALL AT THE OASIS
Een documentaire over water, hoeveel te snel we erdoorheen gaan en hoe erg dat is voor ons eigen voortbestaan. Kijk de trailer hier.

4. FOOD INC.
De docu waarna je nooit meer hetzelfde naar een supermarktgangpad kijkt en die je manier van boodschappen doen voorgoed verandert. Kier hier de trailer.

5. GMO OMG
Een documentaire over genetisch gemodificeerd voedsel, wat het doet met onze gezondheid en wat het doet met onze planeet. Kijk de trailer hier. 

6. THE 11TH HOUR
De in middels alweer 9 jaar oude documentaire waarin Leonardo DiCrapio ons laat zien dat de aarde niet alleen in haar laatste uur zit, en dat het NU de tijd is om dingen te veranderen. Bekijk de trailer hier.

Vandaag is het World Environment Day.

LEES OOK: 


Wat je koopt, is waar je op stemt. Zo kunnen we de wereld een mooier plekje maken. >


Voor koffieliefhebbers met een filantropisch hart: dít wil je weten over je bakkie leut. >

Hier vind je organic denim (+ waarom) > 


Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null
 
 

Reacties

  1. Anja Anja

    Jammer dat het merendeel van de bevolking er zich niet voldoende bewust van is. Zelfs mensen met kleine kinderen. Weer een goed geschreven en informatief stuk.

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »