6 BOEKENTIPS - Taj Amsterdam

6 BOEKENTIPS

6 BOEKENTIPS

Lees je niet zo vaak als je zou willen? Te moe, te druk, te afgeleid? Deze 6 boeken staan op onze eigen boeken-wishlist en zijn volgens ons de tijd meer dan waard. 

 

1. DE NIX – NATHAN HILL

Deze debuutroman is pas net uit, maar heeft al aardig wat bloggers, journalisten en recensenten beziggehouden. Mooi getimed nu de politiek in Amerika weer bombastische vormen aanneemt en de verkiezingen hét onderwerp van de dag zijn. Auteur John Irving zei – heel veelbelovend – dít over De Nix: “Een psychologisch drama over een moeder en haar zoon, vol mysterie en politiek, maar ook een tragikomedie over woede en schijnheiligheid in Amerika. Nathan Hill is fantastisch.” Wij kunnen niet wachten het te lezen.

Korte omschrijving:
Samuel Anderson is een schrijver met een writer’s block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerste jongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden om het raadsel op te lossen – en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben – besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te vinden. En met haar kunnen praten zonder in huilen uit te barsten.

Samuels zoektocht brengt de lezer van het rurale Midwesten naar het New York ten tijde van de economische crisis, en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen, maar wordt hij ook gedwongen alles wat hij dacht te weten over haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

De Nix van Nathan Hill | De Bezige Bij | € 24,99.

 

2. KOM HIER DAT IK U KUS – GRIET OP DE BEECK

Niet zo nieuw, maar wél een boek hoog op onze boeken-wishlist, eerlijk gezegd simpelweg omdat de lovende meningen erover blijven opduiken, zowel in onze omgeving als op het internet. “Een warm boek dat twee keer zo lang had mogen zijn”, schreef het NRC Handelsblad.

Korte omschrijving:
Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck | Prometheus | € 19,95

 

3. YOU ARE A BADASS: HOW TO STOP DOUBTING YOUR GREATNESS AND START LIVING AN AWESOME LIFE – JEN SINCERO

Een humoristische en inspirerende wake-up call die je weer zou motiveren actie te ondernemen en de koers van je leven zelf en proactief in handen te nemen. Even twijfelden we of dit boek niet een te hoog humor-en-je-brein-is-je-bitch-gehalte heeft. Maar gezien alle enorm positieve reacties en het naderende tweede deel, besluiten wij het toch een kans te geven.

Korte omschrijving (we geven de Engelse omschrijving, omdat we zelf per se de Engelse versie willen lezen omdat de charme simpelweg verloren is gegaan in de Nederlandse versie):

Bestselling author, speaker and world-traveling success coach, Jen Sincero, cuts through the din of the self-help genre with her own verbal meat cleaver in You Are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life. In this refreshingly blunt how-to guide, Sincero, serves up 27 bite-sized chapters full of hilariously inspiring stories, life-changing insights, easy exercises and the occasional swear word.

Via chapters such as "Your Brain is Your Bitch," "Fear is for Suckers" and "My Subconscious Made Me Do It," Sincero takes you on a wild joy ride to your own transformation, helping you create the money, relationships, career and general all around awesomeness you so desire. And should you be one of those people who would rather take a bullet than get busted with a self-help book in your hands, fear not. Sincero, a former skeptic herself, delivers the goods minus the New-Age cheese, giving even the snarkiest of poo-pooers exactly what they need to get out of their ruts and start kicking some ass.

By the end of You Are a Badass, you will understand why you are how you are, how to love what you can't change, how to change what you don't love, and how to start living the kind of life you used to be jealous of.

You are a badass van Jen Sincero | The Perseus Books Group | € 14,43

 

4. FIVE PRESIDENTS : MY EXTRAORDINARY JOURNEY WITH EISENHOWER, KENNEDY, JOHNSON, NIXON AND FORD – CLINT HILL & LISA MCCUBBIN

Wellicht is het de Amerikaanse verkiezingsgekte die het verlangen naar politieke boeken even buitenproportioneel aanwakkert, maar dit non-fictieboek van Clint Hill en Lisa McCubbin gaf ons meteen kippenvel. Clint Hill heeft als Secret Service-agent vijf presidenten beveiligd. Hij was aanwezig tijdens de Koude Oorlog, de Cubacrisis, de aanslag op Kennedy en nog veel en veel meer. Een superintrigerend kijkje binnen de muren van het Witte Huis.

Five Presidents van Clint Hill & Lisa McCubbin | Simon & Schuster | € 20,85

 

5. BIG MAGIC – ELIZABETH GILBERT

Niets dan liefde voor Elizabeth Gilbert. Dat we haar boek Big Magic nog niet gelezen hebben, is dan ook bijna een prestatie. Big Magic is een inspirerend boek dat je creativiteit los zou weten te krijgen zodat je je creatieve talenten kunt ontwikkelen.

Korte omschrijving:
In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.

Big Magic van Elizabeth Gilbert | Cargo | € 18,90

 

6. DE ROOKSPRINGER – NICHOLAS EVANS

Oké niet helemaal eerlijk: Cho heeft dit boek al gelezen, maar Shardey nog niet. Zodoende verdient hij toch een plekje op onze – en wie weet ook jullie – boeken-wishlist. Een heerlijke roman om je lekker mee op de bank te nestelen van een van Cho’s favoriete auteurs: Nicholas Evans (van The Horse Whisperer).

Korte omschrijving:
Connor Ford en Ed Tully zijn boezemvrienden, maar zo verschillend als dag en nacht. De een is de lakonieke zoon van een rancher en een begenadigd fotograaf, de ander een extraverte musicus. Toch hebben ze twee dingen gemeen. Ten eerste brengen ze altijd hun zomervakantie door in de afgelegen Amerikaanse wildernis waar ze een wel heel bijzondere bezigheid hebben. Ten tweede zijn ze beiden dol op Eds geliefde, de mooie onderwijzers Julia Bishop.

Één enkele bliksemflits en een daaropvolgende verzengende vuurzee vernietigt echter de laatste zomer die ze samen zijn - en hun levens.

De Rookspringer van Nicholas Evans | Areopagus | € 5,95


PS Onze boeken-wishlist is eigenlijk enorm, en groeit wekelijks. Hierboven 6 in willekeurige volgorde en gekozen op variatie. Binnenkort volgt een part II :-). 

Lees ook


Dít willen vrouwen écht, volgens de wetenschap. >


“Kan ik zwanger worden als mijn verloofde voor de airconditioning staat?” Deze vraag stelde een hoogopgeleide Egyptische vrouw aan auteur en journalist Shereen El Feki. Léés dit boek. > 


Check  out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet. 
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »