5X DE LEKKERSTE LIMONADERECEPTEN - Taj Amsterdam

5 ORIGINELE & GEZONDE LIMONADERECEPTEN

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
5 ORIGINELE & GEZONDE LIMONADERECEPTEN

Vijf recepten voor heerlijke, healthy, knappe én spannende limonades. Yum.

SINAASAPPEL & ROZEMARIJN
Rozemarijn doet het niet alleen goed op je ovenschaal met piepers, maar is ook ongelooflijk lekker in limonade. Geeft het meteen een bijzondere smaak.

Zo maak je het
: je neemt 1 liter water, knijpt er 3 sinaasappels in uit en voegt ongeveer 2 takjes gekneusde rozemarijn toe. Laat ongeveer 2 uur trekken en klaar! Geen zin in rozemarijn tussen je tanden? Giet de limonade voor het opdienen eerst door een zeefje.

MUNT, LIMOEN & GEMBER
Lekker fris voor zonnige dagen en vooral ook heel erg mooi op tafel.

Zo maak je
het: kook 1 liter water met een stukje gember van 5cm (in plakjes gesneden). Laat het mengsel een half uur koken op laag vuur. Laat afkoelen, knijp er 1 limoen in uit, snijd de limoen vervolgens in schijfjes en doe deze in de kan. Kneus de verse munt en voeg naar smaak toe aan je limonade (in ons geval: een paar takjes). Een uurtje laten trekken en je limonade is klaar om op te dienen.

LAVENDEL & GROENE THEE
Voor de ijstheeliefhebbers: een gezonde ijsthee met een twist.

Zo maak je het
: kies een groene thee die je lekker vindt (bijvoorbeeld met vanille) en trek 1 liter thee zoals je dat normaal zou doen. Kneus een paar takjes lavendel, voeg toe aan je thee en laat afkoelen. Eenmaal koud, kun je ijsblokjes toevoegen, zodat je ijsthee écht ijskoud is.

BOSBESSEN, PEER & TIJM
Ietsiepietsie meer werk (maar alsnog snel klaar), is deze culinaire mooierd.

Zo maak je het
: neem 100 gram bosbessen op 1 liter water, 1 peer in stukjes en een paar takjes tijm. Doe in een blender met 250 centiliter water zodat er een papje ontstaat. Voeg nu de rest van het water toe en roer goed. Twee uur laten trekken en eventueel even zeven voor het opdienen.

CRANBERRY, KRUIDNAGEL, KANEEL & HONING  
Limonade hoort niet thuis in de herfst, maar deze luxe limonade is een geweldige herfst fit. Lekker en mooi op kleur; kunst in een kannetje.

Zo maak je het
: leng vers cranberrysap aan met evenveel water (bijvoorbeeld 500 cl water en 500 cl cranberrysap). Voeg kruidnagels, kaneel en honing toe naar smaak. Verhit het geheel, kook 20 minuutjes op laag vuur zodat de smaken goed kunnen intrekken, laat afkoelen en laat je limonade nog een uurtje trekken.

Volg ons op Instagram! 
Null

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden