5 VOORDELEN VAN ZOENEN - Taj Amsterdam

5 VOORDELEN VAN ZOENEN

5 VOORDELEN VAN ZOENEN

Een zoen is niet zomaar een zoen. Een zoen is zoveel meer dan lippen die elkaar aanraken. Als we kussen, gebeurt er namelijk van alles in ons lichaam. Er is zelfs een studie die zich puur en alleen richt op de effecten van zoenen (in het Engels: philematology). Hoe fascinerend! Dít gebeurt er wanneer je zoent.

1. ZOENEN GEEFT EEN HAPPY BOOST
Tijdens het kussen maken we onder andere meer van het knuffelhormoon oxytocine en endorfine, dopamine en serotonine aan, wat alle drie gelukshormonen zijn. Daardoor voelen we ons blijer, euforischer, kunnen we lekkerder slapen én krijgt ons libido een wake-up call.

2. ZOENEN IS VERGELIJKBAAR MET MEDITEREN

Niet alleen voel je je tijdens het zoenen gelukkiger, je wordt er ook rustiger van. Je maakt minder cortisol (stresshormoon) aan, voelt minder angst en wordt in het hier en nu getrokken.

3. ZOENEN VERSTERKT JE IMMUUNSYSTEEM

Doordat je bacteriën uitwisselt, versterkt kussen je immuunsysteem.

4. ZOENEN MAAKT EEN TANDARTSBEZOEKJE PLEZIERIGER
Door te zoenen, maak je namelijk meer speeksel aan. Dat speeksel wast je tandplak weg, waardoor de kans op gaatjes minder groot wordt.

5. ZOENEN IS GOED VOOR JE HART
Het verlaagt je bloeddruk. Je bloedvaten worden wijder en het bloed kan vrijelijk vloeien, naar alle organen die het nodig hebben.


LEES OOK:

Knuffel jij wel genoeg? Dít is waarom we meer moeten knuffelen. >

Dit moet je doen voor een beter seksleven. >

5 relatielessen die je pas écht leert met de jaren. >

Volg ons op Instagram!Null

Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden