5 REDENEN OM VANDAAG NOG TE BEGINNEN MET STRETCHEN - Taj Amsterdam

5 REDENEN OM VANDAAG NOG TE BEGINNEN MET STRETCHEN

5 REDENEN OM VANDAAG NOG TE BEGINNEN MET STRETCHEN

Doe je een sport als yoga of pilates, zit het met dat stretchen wel goed. Maar doe je een andere sport (of geen sport), is stretchen daar vaak maar een minuscuul onderdeel van. Het resultaat: de meeste mensen stretchen niet genoeg en worden stijf. Dit terwijl iedereen regelmatig zou moeten stretchen. Om je te overtuigen: hieronder 5 voordelen van stretchen.

 

1. JE LICHAAM BLIJFT SOEPEL EN JONG

Een beetje een open deur, maar wel een heel belangrijk voordeel. Een soepel lijf is een jonger lijf. Flexibiliteit gaat nou eenmaal snel verloren. Ben je nu pas 23, 35 of 40 jaar? Dan is juist nú de tijd om te beginnen en je flexibiliteit te behouden. Bovendien maakt regelmatig stretchen de kans op een vaste rug en nek een stuk kleiner. 

 

2. JE KRIJGT LANGERE SPIEREN

En langere spieren maken een mooier lijf.

 

3. JE POSTUUR VERBETERT

Daardoor heb je minder kans op een aantal fysieke klachten en blessures. Ook is een goed postuur belangrijk voor een gezond ademhaling. Bovendien is een mooi, recht en sterk postuur een prachtige toevoeging voor je algehele uitstraling.

 

4. JE LICHAAM VOELT FITTER

Je spieren kunnen door te stretchen namelijk beter met energie omgaan. Daardoor kan cardio bijvoorbeeld ook een stuk makkelijker voelen als je regelmatig stretcht.

 

5. JE BLOEDCIRCULATIE VERBETERT

Daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof optimaal door je lichaam vervoerd worden. Belangrijk voor je algehele gezondheid.

 

LEES OOK:

Koppelstretchen is een ding. >


Durf je niet te beginnen met yoga? Lees dan dít. >

 

Leniger worden met pilates. >

 

Volg ons op Instagram!
Null

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden