4X ONZE FAVORIETE ALCOHOLISCHE DRANKEN - Taj Amsterdam

4X ONZE FAVORIETE ALCOHOLISCHE DRANKEN

4X ONZE FAVORIETE ALCOHOLISCHE DRANKEN

We drinken niet vaak. Maar áls we drinken, moet het goed zijn. En liefst enigszins gezond – en dus in ieder geval niet bomvol suikers en allerlei gekke of genetisch gemanipuleerde toevoegingen. En liefst ook plantaardig (weetje: wijn en bier zijn lang niet altijd veganistisch). Niet te doen? Makkelijk te doen! Dit zijn onze vier favoriete dranken.

1. ALBET I NOYA LIGNUM! – WIJN

Laten we beginnen met el vino: het alcoholische genot dat wij het vaakst drinken. Misschien denk je dat alle wijn veganistisch is (want: gemaakt van druiven), maar dat is lang niet altijd het geval. Tijdens de productie worden namelijk vaak dierlijke producten gebruikt, zoals varkensvet of melkeiwitten, om de wijn te filteren. Die producten staan alleen niet op het etiket vermeld. Bij vegan wijnen wordt er in plaats van dierlijke producten echter bentoniet gebruikt: een soort klei. Staat er een vegan logo op de fles, dan zit je natuurlijk gebakken. Mist zo’n logo, maak je de meeste kans op een vegan wijn door een biologische wijn te kiezen.
Kies bijvoorbeeld voor deze rode wijn: Albet i Noya Lignum! Biologisch én vegan. 

2. THE STILLERY’S FIRST – VODKA

Een Amsterdamse vodka die gemaakt is van spelt en het zachte, kwalitatieve water uit onze eigen duinen (het beste drinkwater van Europa dat overigens gewoon uit de Amsterdamse kranen schijnt te stromen!). Niet geur- en smaakloos, maar met noten van amandel en witte chocolade. Waarom wij zo verliefd werden op dit merk: de vodka is lokaal, geheel biologisch (en bevat dus zero genetisch gemanipuleerde ingrediënten), suikervrij en vrij van kunstmatige zoetstoffen én vegan (wat voor de meeste vodka’s geldt, maar toch!).
Hier lees je meer over The Stillery’s First

3. PIÑA COLADA – COCKTAIL

Niets dat ons zó’n vakantiegevoel geeft als een homemade piña colada. Homemade, ja: dat is essentieel (!) voor de smaak. Je kunt heel simpel zelf een vegan en redelijk gezonde piña colada maken door bevroren ananas te blenden met bevroren banaan, kokosroom, dadels en witte rum. Pluutje erin en klaar ben je.

4. IJWIT – BIER

Net als voor wijn geldt ook voor bier dat het lang niet altijd veganistisch is omdat er vaak dierlijke producten worden gebruikt tijdens het klaren. Wil je weten of jouw favoriete bier (of wijn of andere drank) veganistisch is? Ga dan naar de site Barnivore.com: een enorme database waar je ontzettend veel dranken op vegan friendly-heid kunt checken.
Een van onze favoriete biertjes: IJWIT – Brouwerij ’t IJ 

LEES OOK:

Snel honger na je ontbijt? Voorkom deze 5 'ontbijtfoutjes'. >

Weet je niets over wijn? Hier een paar basic weetjes. >

3x onze favoriete producten in de keuken. >

Volg ons op Instagram!
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »