4 TIPS VOOR EEN BETERE SEKSUELE CONNECTIE - Taj Amsterdam

4 TIPS VOOR EEN BETERE SEKSUELE CONNECTIE

4 TIPS VOOR EEN BETERE SEKSUELE CONNECTIE

Seks moet niet iets gedwongens zijn. Of iets dat je twee keer per week doet omdat iedereen het twee keer per week zou doen. Het moet niet iets zijn waarbij je je gedraagt als iemand anders, omdat je in series en films dingen ziet die je denkt na te moeten doen. Het moet niet iets zijn waarvoor je denkt eerst het perfecte lijf nodig te hebben, omdat vrouwen dat in advertenties en op social media vaak hebben. Het moet niet iets zijn waarvoor je altijd absoluut perfect geschoren moet zijn en mooi lingerie aan moet trekken, omdat je dat in artikelen leest. Seks mag niet iets zijn waar je je onzeker of onveilig bij voelt.

Seks mag menselijk zijn en seks hoeft niet ‘perfect’ te zijn. Hoe minder je er een heilig en verplicht iets van maakt en hoe meer jullie jullie eigen manieren en gewoontes rondom seks vinden, hoe gelukkiger en vrijer jullie seksleven zal zijn. Hieronder 4 dingen die je volgens ons kunt doen om je seksuele connectie en seksleven te verbeteren.

1. ACCEPTEER DAT FREQUENTIE GEEN PRIORITEIT OF ZELFS IRRELEVANT IS

Hoe vaak je vriendinnen het doen, doet er niet toe. Hoe vaak de wetenschap zegt dat je seks zou moeten hebben, doet er niet toe. Hoe vaak het landelijke gemiddelde is, doet er niet toe. Heb seks wanneer jullie daar allebei zin in hebben, met een frequentie waar jullie je beiden happy mee voelen. Blaas de boel ook niet op als het er even niet van komt; de meeste koppels kennen pieken en dalen. Worden jullie er ongelukkig van - of wordt één van jullie er ongelukkig van - breng het ter sprake op een open, onbeschuldigende en liefdevolle manier. Mooi advies dat wij een keer lazen: denk vanuit het geven, niet vanuit het nemen. 

2. RAAK ELKAAR VAKER AAN EN HEB ELKAARS LIJF LIEF 

Hebben jullie niet een al te spannend of intiem seksleven (meer)? Stop dan niet óók met elkaar aan te raken. Blijf knuffelen, kriebelen, kussen, masseren, handen vasthouden en blijf elkaars lichaam liefhebben; probeer elkaar het gevoel te geven dat er geen lichaam in de wereld is dat je liever bemint en aanraakt dan dat van jouw lief. Intimiteit gaat om zó veel meer dan seks, en seks gaat om zó veel meer dan de uiteindelijke daad.

3. COMMUNICEER VAAK EN DIEP 

Niet alleen over wat je wil in de slaapkamer, maar over álles. Goede seks ontstaat volgens ons pas als er een diepe connectie is met al het nodige vertrouwen. Doe je best om elkaar te blijven leren kennen, houd rekening met elkaars lichaam, stress, gedachten, emoties. Ga de diepte in en praat. Zijn er opgekropte emoties? Onuitgesproken verwijten of teleurstellingen? Is er woede? Werk het eruit. Dit zijn allemaal enorme blokkades voor een rijk en gezond seksleven.

4. ZORG VOOR JEZELF EN WEES LIEF VOOR JE LIJF

Zorg ervoor dat je je fit en vitaal voelt, en als het even kan ook nog een beetje mooi. Dat betekent niet dat je iedere dag met de krultang voor de spiegel moet staan zwoegen, maar wie blij is met zijn spiegelbeeld, voelt vaak net dat beetje meer liefde voor zichzelf. En dat is te merken in de slaapkamer. Eet gezond, beweeg genoeg, voel je thuis in je lichaam en wees er lief voor. 
 

LEES OOK:

9 tekenen dat je relatie op haar einde loopt. >


Volg ons op Instagram!Null 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »