14 DINGEN DIE ZUSSEN HERKENNEN - Taj Amsterdam

14 DINGEN DIE ZUSSEN HERKENNEN

14 DINGEN DIE ZUSSEN HERKENNEN

Zus 1: Weet je nog…*blik*. Zus 2: Oh, je bedoelt…*blik*. Zus 1: …*blik*. Dan een gedeelde *blik* en vervolgens een schaterlach (of een instemmend ‘uhu’ of plotselinge gezamenlijke actie zonder uitleg, maar wel mét *blik*). Voor derden onbegrijpelijke dialogen, gedeeld geluk én leed en nog 14 dingen die zussen herkennen.

1. Frustrerend vaak een ‘in gesprek’ beltoon treffen omdat je elkaar op precies hetzelfde moment belt (en vervolgens besluiten vijf minuten te wachten om elkaar weer op exact hetzelfde moment bellen).

2. Je eigen taal hebben. Letterlijk een eigen TAAL. In de loop der jaren hebben jullie zo veel eigen woordjes en afkortingen gefabriceerd dat je bijna een woordenboek zou kunnen uitgeven.

3. Hele zinnen zijn dan ook overbodig. Negen van de tien keer weet je toch wel wat er komen gaat (en die tiende keer heb je zusterlijke miscommunicatie; een heel eigen genre, hoort erbij).

4. Pijn hebben als zij pijn heeft, pas echt gelukkig kunnen zijn als zij óók gelukkig is.

5. Midden in je dieet je zus bellen omdat je plots een hele rookworst verorberd hebt en dit MOET delen. Want zij is jouw biechtstoel. Al je blunders, of ze nu rookworst-klein - of vreemdgaan-groot zijn - zijn niet meer zo erg als zij ze ‘goedkeurt’, aanhoort, erom meelacht of je geruststelt. Want niemand kan dat beter dan zij.

6. …En natuurlijk ook midden in dat allergaafste moment je zus bellen of appen omdat je simpelweg niet kan wachten tot het moment over is om het met haar te delen.

7. Iedere misstap en tegenslag wordt gezamenlijk en veelvuldig geanalyseerd, al dan niet onder verzachting van een fles wijn en troostvoedsel.

8. Ze is de enige tegen wie je ongenuanceerd durft te zeggen dat ze te dik wordt, dat haar kapsel horror is of dat ze ongelooflijk dom is geweest. Juist omdat je zo veel van haar houdt en het allerbeste voor haar wil. En je verwacht niets minder van haar.

9. Het aanvoelen als er iets niet goed zit.

10. Humor delen zonder woorden en in lachen uitbarsten om de kleinste dingen.

11. Ze is de enige persoon in de hele wereld die je nagenoeg alles zou vergeven.

12. Samen slapen, wanneer het maar kan. Niet omdat je verdrietig bent, of als er iets anders is. Maar gewoon zo vaak als het maar kan, omdat het fijn is.

13. Niet de politie, je bovenbuurman of lief staat op speed dial, maar je zus. Want tegen haar kun je álles zeggen. En als zij er is, komt het goed.

14. Ze is de enige persoon - naast je eventuele lief en kids - waarvan je zonder moeite een lolly, afgelebberde vlalepel of desnoods een pluk kauwgom overneemt. Want zij is zo eigen, dat niets van haar ooit écht vies is.


LEES OOK: 

Work hard, play hard(er). “We don’t stop playing because we get old, we get old because we stop playing.” > Reacties

  1. silvia van den hurk silvia van den hurk

    Hier herken ik mezelf in, heel duidelijk dat zussen een eigen taal hebben en inderdaad als je mekaar aankijkt dat je in lachen uit barst fantastisch geschreven.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »