10 MUST-READ BOEKEN VOOR 2016 - Taj Amsterdam

10 MUST-READ BOEKEN VOOR 2016

10 MUST-READ BOEKEN VOOR 2016

Omdat je goede voornemens nooit helemaal af zijn zonder voorgenomen boeken om te lezen, hier tien vermoedelijk geweldige boeken voor iedere boekenbui die op ons must-read-lijstje staan: van shocking, inspirerend en educatief tot grappig, eng en heerlijk romantisch.

In willekeurige volgorde nomineren wij…
 
1. REVOLUTION – RUSSELL BRAND | GENRE: POLITIEK, MAATSCHAPPIJ, INSPIRATIE, HUMOR


We weten allemaal dat het systeem niet werkt. Onze regeringen zijn corrupt en de partijen die tegenover elkaar staan verschillen eigenlijk niet eens zoveel van elkaar. Onze cultuur is doortrokken van lege onzin en we krijgen te horen dat we er niets aan kunnen doen: 'Zo zijn de dingen nu eenmaal.'

In Revolutie maakt Russell Brand op hilarische wijze gehakt van de marionetten en papieren tijgers uit onze conformistische tijd. Met behulp van experts, van George Orwell tot Thomas Piketty, presenteert hij een visie voor een eerlijkere, sexy samenleving.

Er is tegen je gelogen, verteld dat er geen alternatief is, geen keuze, en dat je niet beter verdient. Brand haalt deze denkbeeldige façade op vermakelijke en behendige wijze neer wanneer hij de aanval opent op presentatoren van ontbijtprogramma's, fascisten van Fox News en paradepaardjes van de BBC.

Dit boek maakt een revolutie niet alleen mogelijk maar ook onvermijdelijk en gewoon léuk.

2. HET SUIKER BOEK – DAMON GAMEAU | GENRE: VOEDING, HEALTH, INSPIRATIE, HELL YEAH

De schokkende waarheid over 'gezonde' voeding, gebaseerd op de documentaire THAT SUGAR FILM: een explosief exposé over de gevaren van suiker.

Acteur en filmmaker Damon Gameau besliste om gezond te gaan leven door zijn suikerinname drastisch te beperken. In een mum van tijd was hij slanker, kalmer, fitter en gelukkiger. Hij was bovendien nieuwsgierig geworden: waarom had het schrappen van suiker zo'n positief effect op zijn gezondheid en welzijn? Hij besliste om te experimenteren en de resultaten te filmen. Gedurende zestig dagen at hij veertig theelepels suiker per dag in de vorm van gezonde voeding zoals mueslirepen, ontbijtgranen, magere yoghurt, fruitsap en smoothies. De resultaten waren onthutsend. Hij werd bijna 9 kilogram zwaarder en vertoonde symptomen van leververvetting. Dokters waarschuwden hem voor obesitas, diabetes en een hartkwaal.

Zijn suikeravontuur bracht hem ook tot in de verste uithoeken van Australië en de VS. Hij interviewde voedingsproducenten, gezondheidsexperts en mensen die het 'witte spul' in grote hoeveelheden consumeerden. Het SUIKER boek onthult hoe de voedingsindustrie ons voedsel maakt en verkoopt en hoe zij medeplichtig en zelfs vastberaden zijn om de massale en gezondheidsvernietigende suikerconsumptie in de wereld op peil te houden. Dit boek bevat ook verstandig advies over hoe je afkickt van je verslaving, welke voeding je beter vermijdt, hoe je het best winkelt, hoe je etiketten leest en hoe je suikervrij eten kookt met behulp van dertig verrukkelijke, voedzame en gemakkelijk klaar te maken recepten. Plezierig, pittig en vol vuur zal dit boek de eetgewoonten van een generatie veranderen.

3. ONS FEILBARE DENKEN (THINKING, FAST AND SLOW) – DANIEL KAHNEMAN | GENRE: ZELFKENNIS, EDUCATIEF, INSPIRATIE

Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Daniel Kahneman toont aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken. Hij legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we - zonder dat we het doorhebben - de verkeerde manier van denken gebruiken. In deze moderne klassieker legt Daniel Kahneman uit waarom we zo vaak verkeerde inschattingen maken en geeft tips om deze valkuilen te vermijden en betere beslissingen te nemen.

4. SEE ME – NICHOLAS SPARKS | GENRE: ROMANTIEK, ROMANTIEK, ROMANTIEK

Voorlopig alleen in het Engels te krijgen. Hier de Engelse achterflap:

At twenty-eight, he's focused on getting his teaching degree and avoiding all the places and people that proved so destructive in his past. The last thing he's looking for is a serious relationship. But when he crosses paths with Maria Sanchez one rainswept night, his carefully structured life is turned upside down. And when Maria, a hardworking lawyer, meets Colin she begins to question every notion she has ever had about herself and her future - and what truly makes her happy.

Before the couple has a chance to envision a life together, menacing reminders from events in Maria's past begin to surface. And as the threat of violence begins to shadow her every step, she and Colin will be pushed to breaking point.

5. HET NIEUWE SUCCES – ARIANNA HUFFINGTON (HOOFDREDACTEUR HUFFINGTON POST) | GENRE: BEZINNING, CARRIERE, EYE-OPENER

Arianna Huffingtons persoonlijke wake-upcall kwam in de vorm van een gebroken jukbeen en een flinke snee boven haar oog – het resultaat van een val die door oververmoeidheid en slaapgebrek werd veroorzaakt. Om een medische oorzaak voor haar oververmoeidheid te vinden ging ze van MRI naar CAT-scan naar echo. Onderwijl vroeg ze zich af: is dit nu hoe succes voelt?

In Het nieuwe succes roept ze op tot herdefiniëring van wat het vandaag de dag betekent succesvol te zijn: ons meedogenloos achtervolgen van geld en macht heeft geleid tot een epidemie van burn-outs en andere stressgerelateerde ziekten. Onze huidige definitie van succes, zoals Arianna laat zien, wordt letterlijk onze dood. We moeten een nieuwe weg inslaan.

6. BIG MAGIC – ELIZABETH GILBERT | GENRE: INSPIRATIE, HUMOR, ZELFONTPLOOIING, TALENTEN ONTDEKKEN

Vele lezers worden al jaren geïnspireerd door de boeken van Elizabeth Gilbert. Maar na haar grote bestseller Eten, bidden, beminnen moest ook zij weer het vertrouwen en de creativiteit in zichzelf vinden om tot nieuw werk te komen. In de haar zo typerende geestige en tegelijk diepzinnige stijl deelt ze haar ervaringen met de lezer en biedt zo concrete inzichten in de mysterieuze bronnen van inspiratie. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme moedigt Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Vol empathie en vrijgevigheid laat Gilbert zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd bieden en ons dagelijks leven leiden met meer passie en mindfulness.

7. SECOND LIFE / TWEEDE LEVEN – S.J. WATSON | GENRE: ONTSPANNING, THRILLER, TAKE ME AWAY FROM HERE NOW

In 'Tweede leven' van SJ watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Evenals in `Voor ik ga slapen' toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.

8. LIEFDE VOOR MEDITATIE – SALLY KEMPTON | GENRE: MINDUFLNESS, HEALTH

Degene die gewoon genieten van hun meditatie halen er het meeste uit. Zou het niet fantastisch zijn als we altijd zouden kunnen genieten van onze meditatiemomenten, ongeacht hoe we deze ook ervaren? Extatisch, bedwelmend, stil of onsuccesvol?

Sally Kempton deelt met dit boek haar ervaring als meditatieleraar en -beoefenaar en leert ons om met volle teugen te genieten van de intensiteit van onze meditatie. De mensen die het meest uit hun beoefening halen, zijn namelijk degenen die gewoon genieten van mediteren. Als je je meditatie met interesse benadert, wordt die simpele tijd van zitten een genot op zich. Je hoort de fluistering van je adem, je proeft de trilling van een mantra een meditatief woord wanneer het door de lagen van het bewustzijn heen dringt. Je maakt echt contact met jezelf.

Liefde voor meditatie helpt je om bewust te kijken naar je eigen relatie met meditatie. Dit is van wezenlijk belang. Want, zoals Elizabeth Gilbert in haar voorwoord zegt: `Meditatie zou niet alleen een hulpmiddel moeten zijn, maar ook een avontuur, een spannende revolutie van je Zelf.

9. THE SUSTAINABILITY SECRET: RETHINKING OUR DIET TO CHANGE THE WORLD – CHRIS HEDGES & KIP ANDERSEN | GENRE: WOW, SHOCKING, MILIEU, WERELD, FOOD

Voorlopig alleen in het Engels te krijgen. Hier de Engelse achterflap:

The groundbreaking 2014 documentary Cowspiracy presents shocking truths about the effects of industrial animal agriculture on the planet. The leading cause of deforestation, rainforest destruction, greenhouse gas production, water consumption and pollution, habitat loss, species extinction, ocean dead-zones, topsoil erosion, and a host of other environmental ills, animal agriculture is the biggest issue facing the planet today and one of the most controversial environmental secrets in the world of conservation. Filled with anecdotes, statistics, research, interviews with the filmmakers and contributors, and unabridged transcripts from the film, this companion book supplements and expands upon the documentary in every way. With all this and more, The Sustainability Secret reveals the absolutely devastating environmental impact large-scale factory farming has on our planet and offers a path to global sustainability for a growing population.

Boek bij de docu: Cowspiracy. Zie onze blog daarover hier.

10. IK WIST HET – CHANTAL VAN GASTEL | GENRE: FEELGOOD, SNUGGLY

Mia is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan op en opent haar eigen bloemenwinkel. Mia zet alles op alles om er een succes van te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo, de man van wie ze altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Als een magneet trekt Mia bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?


LEES OOK:

Wetenschapsjournalist Daniel Berger schreef een boek over de vrouwelijke seksualiteit en wat vrouwen écht willen. Dit willen vrouwen écht . >


“Kan ik zwanger worden als mijn verloofde voor de airconditioning staat?”. Seks en de Citadel, een boek dat iedereen zou moeten lezen. > Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »